Clubhouse

Clubhouse is momenteel de nieuwste app op sociale media-gebied en verovert langzamerhand de wereld. Heb jij al een invite mogen ontvangen tot deze exclusieve app? Deze innovatieve app doet het namelijk anders dan anderen; Geluid is de norm, niet het perfecte plaatje zoals bij Instagram. Maar wat kun je nou precies met de app?

Clubhouse is een app (met inmiddels meer dan 8.1 miljoen gebruikers!) waarin je live gesprekken kunt luisteren of voeren. Je kunt het zien als een interactieve podcast. Organiseer een ‘room’ waarin jij samen met businesspartners, marktleiders of bekenden praat over jouw expertise of ervaringen. Het hoeft niet altijd serieus en professioneel te zijn! Je kunt ook simpelweg je vrienden uitnodigen en het gebruiken om te gaan ‘groepsbellen’.

 

Hoe krijg je toegang op Clubhouse? 

Clubhouse maakt zichzelf exclusief door niet iedereen meteen toe te laten. Zodra je je gebruikersnaam hebt aangemaakt kom je op een wachtlijst terecht, je moet dan wachten op via een sms om toegang te krijgen. Dit kan ook sneller; door een persoonlijke uitnodiging van iemand uit je netwerk die al toegang heeft tot de app. Hij of zij kan jou via deze weg toegang geven tot Clubhouse

 

Je account inrichten

Let’s start! Connect jouw socials Instagram en Twitter. Volg mensen uit jouw netwerk en andere interesses die clubhouse jou al aanbiedt. Daarnaast kun je een goede elevator pitch toevoegen aan je bio, op deze manier kunnen andere gebruikers je makkelijk vinden en bepalen of je dezelfde interesses of expertises hebt. Ook jij kunt opzoek gaan naar interessante gesprekken. Om je op weg te helpen kun je je interesses aangeven zodat de app volg-suggesties kan geven. Je kunt lid worden van een ‘club’ waardoor je notificaties krijgt als er een ‘room’ geopend wordt over een specifiek onderwerp binnen de interesse van die club.

 

Je ziet een interessante room… je klikt en dan?

Wees gerust, zodra je een room betreedt staat niet gelijk je microfoon aan. Je kan dus zonder te storen verschillende rooms in- en uitstappen. Als je eenmaal in een room zit en actief wilt deelnemen aan een gesprek moet je je handopsteken. De moderator kan je dan toevoegen aan het gesprek. Zodra je inhaakt, stel jezelf dan eerste even voor en laat weten wat je expertise is. Zorg dat je meerwaarde biedt, stel kritische vragen of deel jouw ervaring en kennis met anderen.

 

Wat is de rol van de moderator?

Als moderator is het belangrijk dat je er een gezamenlijke room van maakt. Stel open vragen zodat je meer mensen triggered om een toevoeging te geven aan het gesprek. Zorg dat het gesprek vloeiend verloopt en maak het aantrekkelijk voor mensen om de volgende keer weer deel te nemen. Extra tip: zorg dat je af en toe het doel van de room herhaalt en nodig mensen uit om een vraag te stellen!

 

Is Clubhouse iets voor jou?

Dus ben jij al een fan van podcasts maar wil je nu zelf ook meepraten? Dan is deze app echt iets voor jou! Twijfel je nog? Lees ons blog over Clubhouse of download de app eens om te onderzoeken wat voor een gesprekken er plaatsvinden. Het platform groeit enorm snel, dus als je nu instapt ben je nog steeds een voorloper! Houd onze nieuwste data in de gaten en volg de MM Marketingtalk op Facebook!

 

Download de Clubhouse app!

download de clubhouse app
X