Één plek voor al jouw Social Media privé berichten?

Cross-messaging was een veel gehoorde speculatie, maar wordt nu werkelijkheid! Voor veel social media gebruikers zijn termen zoals een PM en DM gemeengoed. Op Facebook stuur je een PM (private message), op Instagram een DM (direct message), enzovoorts. Ieder social media kanaal heeft een inbox waar deze berichten binnenkomen. Nu is Facebook gestart met het samenvoegen van haar chatsysteem Messenger met het chatsysteem van Instagram. Zo kun je op één gezamenlijke plek reageren op al jouw privé berichten.

De uitrol is midden augustus gestart. Een kleine groep Instagramgebruikers ontving, bij het openen van de app, de melding dat er een nieuwe mogelijkheid is om berichten te versturen via Instagram. Bij deze kleine groep veranderde het vliegtuigpictogram, dat zich rechtsbovenin bevindt, in het Facebook Messenger-logo na het uitvoeren van de update.

Voor bedrijven is dit een ware uitkomst! Één plek waar al jouw berichten binnenkomen. Doordat je niet meer hoeft te switchen tussen kanalen bespaar je tijd en kun jij de service bieden aan klanten zoals ze dat van je gewend zijn.

Geruchten gaven aan dat het zou gaan om een platformonafhankelijk chatsysteem, dat is op dit moment (nog) niet het geval. Facebook is in de lead en wil de andere social media kanalen die onder Facebook vallen opnemen in Messenger en gaat niet voor een platformonafhankelijk systeem.

Heb jij deze melding nog niet voorbij zien komen? Dan zul je geduldig moeten wachten totdat deze update wereldwijd wordt uitgerold.

Kun je niet wachten om te beginnen met social media of weet je niet waar de kansen voor jouw bedrijf liggen op social media gebied? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en onze social media marketeers gaan aan de slag om jou alle ins & outs van social media te leren!

Niels Janssen
Niels Janssen
[email protected]


X