Update: Facebook & iOS 14, de voorbereiding

Apple is sinds juni 2020 actief bezig met het doorvoeren van een aantal nieuwe ontwikkelingen rondom het delen van gegevens binnen IOS. Daarmee wordt de mogelijkheid om doelgroepen effectief via Facebook en Instagram te bereiken beperkt. Een logisch gevolg hiervan is dat op den duur advertentieprestaties mogelijk afnemen en de kosten per actie stijgen. Gelukkig kunnen we door middel van een goede voorbereiding hierop anticiperen en de schade enigszins beperken. Wat zijn nou de stappen die je precies kunt ondernemen zodat de advertenties weergeven worden en de campagnes meetbaar blijven?

 

Update de Facebook SDK

Is jouw organisatie in het bezit van een applicatie? Zorg dan dat je op tijd een Facebook SDK update naar versie 8.1 uitvoert. Op deze manier blijft het mogelijk advertenties die op apparaten met iOS 14 worden weergeven te personaliseren en app conversie gebeurtenissen bij te houden en te rapporteren. Let op, je moet een appbeheerder zijn om deze update uit te voeren.

 

Domeinverificatie

Is het domein van je website al in Facebook geverifieerd? Door het koppelen van je domein in de befrijfsmanager help je misbruik van je domein voorkomen en krijg je de mogelijkheid om zonder opmaaktags van Open Graph, links te bewerken. Tijdens de iOS 14 update wordt door middel van domeinverificatie vastgesteld welke Bedrijfsmanager de bevoegdheid heeft om de acht beschikbare conversiegebeurtenissen in te stellen. Domeinverificatie moet worden uitgevoerd voor effectieve topleveldomein plus één.

 

Conversiegebeurtenissen minimaliseren

Zoals eerder benoemd, is het nog maar mogelijk om maximaal acht conversiegebeurtenissen per domein bij te houden. De conversiegebeurtenissen kunnen in het gebeurtenisbeheer aangepast worden. Kies voor acht gebeurtenissen die het meest waardevol voor jouw bedrijf zijn. Let goed op, advertentiesets met conversiegebeurtenissen die op inactief gezet zijn, worden direct gepauzeerd wanneer Facebook de App Tracking Transparency-structuur van Apple doorvoert. Pas deze dus op tijd aan.

Eigen data

Het koppelen van je eigen data aan Facebook behoort gelukkig nog altijd tot een van de mogelijkheden. Dit kan op twee verschillende manieren.

  1. Het instellen van de conversie API

Met de conversie API leg je als het ware een verbinding tussen je website en de servers van Facebook. Facebook legt hierbij een link tussen de data van jouw klanten en matcht dit met de data die in Facebook verzameld wordt. Hierdoor ben je niet meer alleen maar afhankelijk van pixeldata.

  1. Het koppelen van je mailinglijst

Koppel je e-mail database als audience aan Facebook. Op deze manier wordt het mogelijk om deze doelgroep (opnieuw) te bereiken en er een lookalike doelgroep voor aan te maken.

Dit zijn een aantal stappen die je kan ondernemen om via een omweg alsnog je advertenties bij de juiste doelgroep te tonen en conversies te meten. Kom je er zelf niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Fenna Langeslag
Fenna Langeslag
[email protected]


X