Het geheim van een krachtige Instagram bedrijfspagina

Tips voor een krachtige Instagram bedrijfspagina

Als bedrijf wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen bereiken. Het inzetten van sociale media kan dit bereik flink vergroten. Instagram wordt hiervoor steeds vaker door bedrijven ingezet. Dat is ook logisch, foto’s zeggen veel meer dan woorden. Maar, hoe trek je de aandacht van jouw doelgroep?

1. Instagram Shopping

Door de komst van Instagram Shopping kun je producten in je Instagram posts ’taggen’: Gebruikers kunnen dan op deze tag klikken voor meer informatie. Hierna kunnen ze gelijk door naar de website. Dit betekent dus sneller en meer aankopen! Voor Instagram Shopping heb je geen bepaald aantal volgers nodig, echter wel een bedrijfspagina en een Facebookcatalogus. Deze catalogus bevat informatie over alle artikelen waarvoor je wilt adverteren of die je wilt verkopen op Facebook en Instagram. Verder krijg je ook een eigen Instagram Shopping button op je profiel: dit kun je zien als je eigen virtuele winkel op Instagram. Deze tool is ook een hele handige manier om gebruik te maken van de twee krachtigste onderdelen van het succes van Instagram voor marketeers, namelijk:
– het onder de aandacht brengen van je producten bij je fanbase;
– en het gebruik maken van waar Instagram voor bedoeld is: prachtige foto’s.

2. Stel jezelf voor/ teamfoto’s

Jezelf en je team voorstellen maakt het bedrijf persoonlijk. Hiermee geef je je bedrijf een gezicht. Volgers vinden het ook interessant om te lezen wie allemaal achter de schermen van het bedrijf werkt. Mensen werken immers met mensen! Met het inzetten van persoonlijke foto’s en verhalen zorg je ook voor binding met het bedrijf.

3. Mijlpalen en leuke gebeurtenissen

Heeft jouw bedrijf een award gewonnen of is het team op een gezellig teamuitje? Deel het! Op deze manier blijven je volgers op de hoogte van de kwaliteit van het bedrijf en kunnen ze zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

4. Hashtags

Het gebruik van hashtags zorgt ervoor dat het bereik van een foto veel groter wordt. Wees specifiek, relevant en beschrijvend. Op die manier worden je berichten makkelijker gevonden door mensen die zoeken op onderwerp in de zoekfunctionaliteit van Instagram en leid je dus meer bezoekers naar je website.

5. Tips & trucs

Het is mooi om je kennis en kunde in te zetten om je doelgroep te bereiken. Tips en trucs doen het altijd goed online. Deel bijvoorbeeld wekelijks een life hack of DIY stappenplan. Let daarbij wel op dat je het visueel maakt; alleen tekst werkt minder goed.

Meer weten of direct aan de slag om je Instagram te optimaliseren? Wij helpen je graag verder, dus neem vrijblijvend contact met ons op.

About The Author

Inge Curfs
Inge Curfs
[email protected]


X