Een krachtige impuls voor IBA Parkstad én de regio

De mijnsluitingen in de jaren ’70 lieten een zwarte pagina achter in de geschiedenis van de 7 Parkstad gemeenten. Echter ging er ook veel moois verscholen achter het kenmerkende imago van Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Heerlen, Simpelveld, Voerendaal en Beekdaelen. Tijd voor een krachtige impuls en frisse wind door deze regio, vond IBA Parkstad. In 9 jaar tijd werden vele projecten en burgerinitiatieven opgestart die de regio dichter bij elkaar brachten.

IBA Parkstad poster

Van vakjargon naar een helder verhaal

IBA is veel meer dan architectuur en moderne gebouwen. Het is een succesformule die een impuls geeft aan de economie, ruimte én samenleving. Maar hoe vertaal je het gedachtegoed en de ideeën van experts naar een hapklaar verhaal, begrijpelijk voor een belangrijke doelgroep: de burgers? Dáár begon de nauwe samenwerking met MijnMarketing.com. Een samenwerking die, net als de projecten van IBA, werd opgebouwd vanuit een fundering naar het totaalplaatje: 360º Marketing.

IBA parkstad circul-art

Allround verlengstuk

Aan de slag met de fundering: heldere communicatie. Niet alleen intern, maar ook naar de buitenwereld. Burgers moesten immers geïnformeerd én getriggerd worden om mee te doen, mee te bouwen aan hun Parkstad. De Strategisch Adviseur en Marketing Manager van MijnMarketing.com dachten mee over een nieuwe koers en de daarbij horende strategie. Het gehele traject ondersteunden zij de interne organisatie op tactisch, strategisch én operationeel gebied. Ook zochten zij de samenwerking op met externe partijen. Als verlengstuk van de marketingcommunicatie afdeling van IBA Parkstad, gingen de specialisten van MijnMarketing.com onder andere aan de slag met een nieuwe website, drukwerk, nieuwsbrieven, Social Media Beheer, communicatieplannen en nog veel meer. Ondertussen passeerden veel evenementen de revue die IBA Parkstad extra zichtbaar maakte in de regio: van de Regiopolitan Rumble tot buurtbijeenkomsten en van Pinkpop tot Cultura Nova. Al deze inspanningen werkten toe naar de climax: het IBA Expojaar, waarin een groot deel van de projecten en bewonersinitiatieven werd gepresenteerd. Het expojaar van IBA werd begin september 2022 afgesloten.

Zichtbaar én voelbaar resultaat

Na 9 jaar innoveren, bouwen en samenwerken is de transformatie van de regio die door IBA Parkstad in gang is gezet en aangejaagd voelbaar. Het IBA Expojaar is dan wel geëindigd, een kleine IBA-organsatie houdt de erfenis levend, draagt de ‘lessons learned’ uit en begeleidt de projecten die in realisatie zijn, of de komende jaren nog gerealiseerd worden. Met het eindigen van het IBA Expojaar zijn de structurele werkzaamheden van MijnMarketing.com voor IBA Parkstad afgerond.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Neem contact met ons op!

X