De magie van Online Marketing

Een betoverende mix van adrenalinekicks, prachtige shows vol entertainment en miljoenen lichtjes. Tijdens Phantasialand Wintertraum wordt pretpark Phantasialand in het Duitse Brühl omgetoverd tot een echt winterwonderland. Veel Duitsers weten het park te vinden, maar het Nederlandse, Belgische en Luxemburgse publiek blijft achter. Hoe krijgen we ook deze kerst- en pretparkliefhebbers naar Phantasialand Wintertaum? Synergetische Online Marketing is het antwoord!

OPDRACHTGEVER
Phantasialand

Specialisaties
Marketing Management, SEA,  Social Media Advertising

Phantasialand wildwaterbaan

Fasten your seatbelts

Phantasialand had niet één, maar drie doelen voor ogen. De merkbekendheid van Phantasialand Wintertraum vergroten, de overweging tot een bezoek stimuleren en een duurzame stijging van zowel de ticketverkoop als het aantal hotelovernachtingen realiseren. De achtbaan van MijnMarketing.com, met aan boord specialisten op het gebied van Online Marketing (SEA, Youtube, Google Display en Social Media Advertising) ging rijden.

Phantasialand achtbaan
Phantasialand impressie

Meebewegen met de situatie

Met de slimme inzet van advertentie campagnes op Youtube werden de verschillende doelgroepen met verschillende video’s herhaaldelijk herinnerd aan de beleving van Phantasialand Wintertraum. Een unieke, maar bewezen effectieve manier van adverteren op Youtube, die veel meer resultaat oplevert dan adverteren met één enkele video. De focus lag hier op het vergroten van de merkbekendheid, maar zorgde ook voor kwalitatief verkeer naar de website. De coronamaatregelen die op de achtergrond speelden zorgden voor continue veranderingen in advertenties. Een advertentie op bijvoorbeeld Facebook aanpassen omdat de landelijke maatregelen plotseling veranderden, werd eerder regel dan uitzondering. Snel schakelen was de sleutel tot succes. Dankzij de korte lijntjes en wekelijkse meetings met het team van Phantasialand konden de Online Marketeers bijsturen, adviseren en meedenken over de lopende advertenties en budgetten per klantfase.

Een verlaat kerstcadeau

De advertentiecampagne liep van medio november 2021 tot en met eind januari 2022. De inspanningen voor Phantasialand Wintertraum laten de kracht van synergetische Online Marketing in de gehele Customer Journey zien. Zelfs corona stond niet in de weg om resultaat te boeken. In de kijkfase leverden de advertenties op Youtube een gemiddelde interactie van 37,3% op. Alle actieve kanalen complementeerden elkaar en werkten toe naar de belangrijkste fase: de koopfase. In totaal zorgde de synergie voor een conversiewaarde (omzet) van ruim € 322.000,-. Vraag je een Belg of Luxemburger of hij Phantasialand Wintertraum kent, is het antwoord hoogstwaarschijnlijk: ‘Allee, bien sûr!’.

Interactie: weergave (uitgekeken, x seconden gekeken), klik (tijdens kijkfase = 37,3%)

Totale conversiewaarde: € 322.767,-

Gemiddelde interactie bij kijkfase Youtube: 37,3% (NL: 31,10%, BE: 30,45%, LB:25,84%)

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Neem contact met ons op!

X