Meer leads genereren via Facebook

Er gaat geen dag voorbij zonder mobiele telefoon in onze hand. Bovendien zijn we liever lui dan moe, dus moet alles ook nog eens met zo min mogelijk clicks te realiseren zijn. Zo niet, dan haken we af. Is het jouw doel om meer leads te genereren voor bijvoorbeeld de nieuwsbrief, afspraken of sample aanvragen? Zet dan Facebook in. Zo maak je het eenvoudig, snel en toegankelijk! In dit blog vertellen we je er alles over.

Heb je al een bedrijfspagina op Facebook voor je bedrijf of onderneming? Heel goed. Waarschijnlijk verspreid je wekelijks relevante content op Facebook, verstuur je maandelijks een nieuwsbrief en zet je daarnaast offline promotie in om je doelgroep aan te spreken. Dit zijn een hoop handelingen die overeenstemmen met de customer journey. Maar ga een stapje verder met een Facebook lead-advertentie. Dit zijn advertenties die gericht zijn op het verkrijgen van nieuwe, relevante leads. Hiermee trek je eenvoudig de aandacht van de doelgroep en breng je mensen in contact met jouw bedrijf.

Je doelgroep ziet de Facebookadvertentie en krijgt, na het klikken, een formulier te zien dat deels automatisch is ingevuld met Facebook-contactgegevens. Deze gegevens verzamelt Facebook via het profiel van de gebruiker. Hierdoor is het registreren nog maar één klik verwijderd. Ze hoeven alleen nog maar te verzenden om zich bijvoorbeeld te registreren. Ze hoeven niets in te typen en Facebook niet een keer te verlaten. Daarbij kun je nog relevante en aangepaste vragen aan je Expresformulier toevoegen om betere leads te genereren. Kortom, deze laagdrempelige vorm van leads genereren heeft veel voordelen:

  • Een laagdrempelige aanmelding of registratie, veel gegevens worden automatisch ingevuld
  • Een landingspagina is overbodig

Met behulp van de Facebook Pixel kun je binnen de Facebook Business Manager de meest uiteenlopende doelgroep lijsten aanmaken. Hoe meer je weet over je betrokken doelgroep, des te beter je je marketingstrategie kunt vormgeven. Meer info over de Facebook pixel lees je in dit blog. Voorbeelden van doelgroep lijsten zijn;

  • E-maillijsten uit je eigen CRM-systeem
  • Personen die jouw pagina ‘liken’
  • Websiteverkeer van de afgelopen 7 tot wel 180 dagen
  • Bezoekers die specifieke webpagina’s hebben bezocht zoals een actiepagina, downloadpagina, blog etc.

Met een dynamische verkeer advertentie stuur je gebruikers naar een locatie buiten Facebook, denk aan een landingspagina. Terwijl een dynamische leadadvertentie ingezet wordt om leads te genereren waarbij de gegevens van de gebruikers automatisch zijn ingevuld. Met behulp van dynamische leadadvertenties worden je advertenties persoonlijk afgestemd op basis van de artikelen waarop diegene op zal reageren.

Bijvoorbeeld: Een autoverkoper kan dynamische leadadvertenties gebruiken om zijn beschikbare occasions weer te geven. De occasions die aan een persoon worden getoond, zijn afhankelijk van zijn/haar interesses.

 

Tip! Koppel Facebook leadadvertentie aan je CRM-systeem:

Zo hoef je leads niet handmatig van Facebook te downloaden en ze in spreadsheets op te slaan of ze te uploaden naar andere tools. Dankzij het CRM-systeem zoals Dripp heb je automatisch en in realtime toegang tot al je nieuwe leads en kunt ze beheren in je CRM-software.

Extra tip! Neem contact op met je nieuwe leads wanneer dit hen het beste uitkomt. In het express formulier kun je aangepaste vragen of de vraag voor een afspraakverzoek plaatsen. Zo kom je er meteen achter wanneer en hoe je je klanten het beste kunt bereiken. Dit leidt tot een positievere ervaring en helpt om je conversies te maximaliseren.

Werk jij al met Facebook leadadvertenties? Of kun je niet wachten om te beginnen… Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en onze social media marketeers gaan aan de slag om jou alle ins & outs van social media te leren!

Monique Bours
Monique Bours
[email protected]


X