Uitzendkanalen Instagram

Uitzendkanalen op Instagram: Wat je moet weten

Met de snelle vooruitgang van social media platforms is het essentieel om bij te blijven met de nieuwste trends en functies om je merk of bedrijf in de kijker te spelen. Eén van de opkomende trends op Instagram is het gebruik van uitzendkanalen. Maar wat is een uitzendkanaal precies, en waarom zou je het overwegen voor je Instagram-strategie? Laten we eens dieper ingaan op deze vragen.

Vanaf 15 juni 2023 is het mogelijk om op Instagram zogenaamde broadcastkanalen aan te maken. Op deze manier kunnen miljoenen makers of bedrijven op grote schaal en in realtime rechtstreeks contact krijgen met hun volgers. Het is te vergelijken met een eenzijdig Whatsapp-gesprek dat je opent met al je volgers. Zij kunnen deze uitnodiging vervolgens accepteren, waardoor ze toegang krijgen tot exclusieve berichten die je alleen met deze groep mensen kunt delen.

Hoe werkt het?

Het is alleen mogelijk om een uitzendkanaal te starten als je een zogenaamd ‘professioneel account’ hebt op Instagram. Dit is een setting die je kunt veranderen in je instellingen. Zodra je met je account een uitzendkanaal start, ontvangen je volgers een eenmalige melding om lid te worden. Daarna blijft het kanaal vindbaar, maar krijgen volgers geen meldingen meer om lid te worden. Mensen kunnen naar specifieke accounts zoeken en kijken of ze een uitzendkanaal hebben. Het aanmelden kan ook via een knop op het profiel, via een speciale link of via een nieuwe sticker in Instagram Stories. Echter is het voor de volgers niet mogelijk om berichten in het kanaal te sturen, alleen het reageren met emoticons op berichten en het reageren op polls. Als je als volger wilt zoeken naar een uitzendkanaal klik je rechtsboven op het inbox icoontje. Vervolgens klik je bovenin op de zoekbalk, waardoor een voorgesteld menu zich uitklopt. Naast het kopje “Kanalen waaraan je kunt deelnemen” staat “alles weergeven” Dit zijn alle uitzendkanalen die tussen accounts die je volgt zitten.

Instagram-blog

Soorten berichten

Professionele accounts kunnen teksten, video’s, gesproken notities en foto’s naar hun uitzendkanaal sturen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sneak peeks of behind the scenes momenten. Op deze manier kun je ook direct alle updates of belangrijke informatie uitzenden naar je volgers. Je kunt daarnaast contact maken met je publiek door peilingen te maken waaraan je volgers kunnen deelnemen of door vragen te stellen om feedback van volgers te krijgen. Op deze manier kun je achterhalen wat je volgers graag zouden willen zien.

Verschillen

Tabel uitzendkanalen instagram

Voordelen

De uitzendkanalen hebben verschillende voordelen. Zo kun je fans van je merk maken én behouden door de groep die je uitzendkanaal volgt bepaalde privileges te geven: denk aan een exclusieve kortingscode, of als eerste toegang tot een nieuw product. Ook ben je op deze manier minder afhankelijk van algoritmes die bepalen wat gebruikers in hun nieuwsoverzicht te zien krijgen. Als je met je account een uitzendkanaal start, krijgen de mensen die lid worden van je kanaal jouw gedeelde
berichten rechtstreeks in hun inbox.

Heb je nog vragen over uitzendkanalen op Instagram of ben je benieuwd naar MijnMarketing.com hierin voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

About The AuthorX