10 Instagram statistieken die je niet mag missen

Handig voor jouw social planning van 2018!

Online en Social marketing veranderen erg snel, dus het is belangrijk om voorop te blijven lopen op de verschillende platforms en strategieën. Volg de laatste statistieken en speel in op trends. De volgende 10 Instagram statistieken kunnen waardevol zijn bij het plannen van jouw Instagram strategie voor 2019.

1. 70% van de hashtags op Instagram zijn van merken.

Merkbetrokkenheid is op Instagram velen malen hoger dan op andere sociale kanalen zoals bijv. Facebook. Merken zijn hier slim mee omgegaan en besloten dus al snel hun eigen hashtags te implementeren om zo meer branding te creëren. Houd dit in gedachten bij het plannen van campagnes in 2018. Het bedenken van een specifieke hashtag kan zeer nuttig zijn als je wilt bijhouden hoe je naam scoort op Instagram.

2. 71% van de bedrijven gebruikte Instagram in 2018.

Steeds meer merken maken een account aan via Instagram om hun merk nog meer naar voren te brengen, hierdoor wordt de concurrentie steeds groter. Met meer dan een miljoen merken die nu op het platform adverteren, is het belangrijker dan ooit om je verhaal op een overtuigende manier te vertellen aan jouw gebruikers. Laat een ’WOW’ effect achter door goede visuele weergave en laat zien dat je uniek bent.

 

3. 80% van de gebruikers volgt minstens 1 bedrijf op Instagram.

Zoals bekend zijn steeds meer merken Instagram aan het toevoegen aan hun Marketing strategie. En de statistieken laten zien dat gebruikers open staan om zich ermee te verbinden. Instagram biedt de mogelijkheid om jouw merk een meerwaarde te laten zijn voor je doelgroep. Wanneer sociale consumenten zich in jouw verhaallijn herkennen zullen ze je zonder moeite gaan volgen.

 

4. Instagram verwachtte $4 Biljoen toename in mobiele advertenties in 2018.

Bedrijven die nu geen advertentiesets testen via Instagram missen finaal de boot. De concurrentie stijgt en zo stijgen ook de kosten van kliks en betrokkenheid. We raden het aan om een budget toe te wijzen aan jouw Instagram-advertenties, met name om een doelgroep te bereiken die zich van actieve Facebooker naar actieve Instagrammer heeft verplaatst.

 

5. Berichten met een locatie krijgen 79% meer betrokkenheid.

Wil je meer betrokkenheid krijgen op je Instagram Posts? Plaats een locatie. Dit helpt gebruikers jouw te vinden in de zoekresultaten en daarnaast is het bewezen om zo ook de betrokkenheid statisch te vergroten.

 

6. 70% van de Instagram posts worden niet getoond.

Wist je dat een groot deel van de Instagram posts niet getoond worden? Stel een consistent plaatsingsschema op, gebruik geschikte hashtags, tag passende accounts en gebruik locatietags om ervoor te zorgen dat je inhoud een betere kans heeft om getoond te worden voor jouw doelgroep.

 

7. Instagram foto’s genereren 36% meer betrokkenheid dan videos.

Hoewel video het internet lijkt over te nemen, krijgen foto’s op Instagram nog steeds meer betrokkenheid. We raden je aan om Instagram een goede mix van zowel foto’s als video’s te gebruiken.

 

8. 65% van de Top Instagram accounts posten usp’s over hun producten.

Ondanks het oude gezegde “sociale media is geen verkoopkanaal”, bevatten de top Instagram-berichten producten van hun merk. Nu betekent dit niet dat je alle producten in je account moet plaatsen, maar dat je bewust bent van het gebruik van afbeeldingen die de functionaliteit van alle producten weergeven in 1 post. Zeker wanneer anderen jouw post gaan re-posten is het belangrijk dat alles in 1 oogopslag duidelijk is.

 

9. Posts met gezichten krijgen 38% meer likes.

Je volgers zien graag mensen in Instagram posts. Uit onderzoek met grote internationale merken bleek creatieve creaties slechter scoren en persoonlijke posts met mensen erin afgebeeld zorgen voor veel meer betrokkenheid. Maak je profiel dus persoonlijk!

 

10. Zelf gegenereerde content geeft een 4.5% hogere conversie.

Studies hebben aangetoond dat het zelf genereren van content de betrokkenheid, lagere kosten per klik en de verbetering in de click-through-rate voor betaalde advertenties omhoog schiet! Gebruik dus zelf gegenereerde content op Instagram, zeker bij advertenties! Toekomstige volgers moeten zich herkennen in jouw feed voordat ze je gaan volgen, laat staan overgaan tot een aankoop.

Monique Bours
Monique Bours
[email protected]


X