Adverteren op Pinterest

Adverteren op Pinterest wordt een must!

Pinterest is een vreemde eend in de ‘bijt’ op het gebied van social media. Waar andere social media kanalen met succesvolle Stories inhaken op dingen die spelen in het ‘nu’, is Pinterest er juist voor de planners. Op Pinterest is men bezig met de toekomst. De toekomstige bruiloft, kinderkamer of reisbestemming komt tot leven op een Pinterest board. Een interessant gegeven voor marketeers, want naast organische content kun je ook adverteren op Pinterest. Bevindt jouw merk zich nog niet op Pinterest? In deze blog geven we je genoeg redenen om vandaag nog met Pinterest van start te gaan.

3.4 miljoen unieke bezoekers
Pinterest kent 3.4 miljoen unieke Nederlandse bezoekers per maand. Opvallend daarbij is dat 34% van deze Pinners bestaat uit ouders, denk hierbij aan personen die op zoek zijn naar kinderkamerinspiratie of ideeën voor traktaties en knutselwerk. Daarnaast ziet Pinterest dat 39% van de Pinners bestaat uit millennials. Deze doelgroep bevindt zich sowieso actief op sociale media en is daarbij echt een generatie van planners.

Gebruikers op Pinterest hebben een koopintentie
In tegenstelling tot andere social media kanalen hebben Pinners een duidelijke koopintentie. Ze bezoeken Pinterest om inspiratie op te doen voor een nieuwe badkamer of nieuwe outfit. Onderliggend aan deze inspiratie zit een duidelijke koopintentie. Zo geeft 55% van de Pinners aan een koopintentie te hebben in tegenstelling tot 12% op Instagram en slechts 3% op Snapchat.

Pinners bevinden zich ruim voor het maken van een aankoop in een actieve overwegingsfase
Doordat Pinners planners zijn, bevinden ze zich ruim voor het maken van een aankoop in een actieve overwegingsfase. Waar een klantreis normaliter start in de KIJK fase voegt Pinterest een ‘discovery’ en ‘inspiratie’ fase toe aan de klantreis, waardoor een merk al in een vroeg stadium kan starten met de kennismaking met een potentiële klant.

Content van merken is niet hinderlijk
Aangezien Pinners vooral op zoek zijn naar inspiratie, zijn advertenties en content van merken niet storend. Content van jouw bedrijf indien op de juiste manier aangeboden zorgt juist voor inspiratie. Pinners willen juist van je horen. Waar op andere social media platforms ‘advertising’ dikwijls gezien wordt als een hinderlijke onderbreking is dit op Pinterest juist niet het geval.

Inhoud is niet chronologisch
Waar je op andere social media kanalen constant relevant aanwezig dient te zijn op de tijdlijn van volgers werkt dit bij Pinterest iets anders. Door middel van zoekresultaten kom jij op het vizier van een potentiële klant. Pinners zoeken niet op merknaam maar gaan juist via algemene zoektermen op zoek naar nieuwe merken. 1-2 x per maand jouw organische content updaten is voldoende om relevant te blijven op Pinterest en continue nieuwe potentiële relevante klanten naar jouw website te trekken.

Aan de slag?
Ben jij benieuwd hoe adverteren op Pinterest het verschil kan maken voor jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op en raak in gesprek met een van onze social media specialisten!

Mandy Groeneveld
Mandy Groeneveld
[email protected]


X