Data

3 tips voor content creatie op basis van data

Maak jij al optimaal gebruik van de data die je online verzamelt? En pas je de boodschap aan op basis van deze gegevens? Tijd om dit nu wel te gaan doen!  We geven je graag alvast drie tips:

Tip 1

E-mailmarketing

Wanneer je een webshop hebt en nieuwsbrieven verzendt, stuur dan niet maandelijks één generieke mail. Je weet namelijk waar de interesse van je klanten ligt. Stuur dus een gepersonaliseerde mail op basis van het koopgedrag. Deze email automatisering is zeer conversie verhogend. Oh, en vergeet hierbij ook niet een verlaten winkelwagen mail in te zetten! Uit ervaring weten we hoe effectief deze mails zijn.

Tip 2

Retargeting campagnes

Gebruikers die je advertentie al eens hebben gezien kunnen worden verzameld om vervolgens te worden geretarget. Dit geldt voor alle social media campagnes, (Instagram, Facebook en LinkedIn), Google Display en Google Search. Verander de content van je advertentie dan ook op deze retargeting groep om de relevantie te verhogen.

Tip 3

Websitegedrag

Kijk je wel eens goed naar het gedrag van je websitebezoekers? Google Analytics en Google Search Console zijn gratis programma’s die je van heel veel data kunnen voorzien. Hoe wordt mijn website gevonden? En past mijn website wel bij de verwachting van de zoekopdracht? Als je bijvoorbeeld ziet dat de gemiddelde sessietijd heel laag is en de bounce rate heel hoog is, dan is er iets niet in orde.

Duik de data in, analyseer en voorspel! Deze data links laten liggen is zonde. Heb je hulp nodig? De grootste data nerd van Limburg werkt bij MijnMarketing.com. Neem je contact op?

Anna Schrander
[email protected]


X