Branding-visual

Het belang van branding en de impact die het heeft op jouw merk

Branding is een cruciaal aspect voor organisaties en iedereen speelt er een rol in, van de receptionist die de telefoon opneemt en gasten verwelkomt tot de marketeer die verantwoordelijk is voor mailings, advertenties en social media accounts. Of je het nu als dagelijkse werkzaamheden beschouwt of als ver-van-mijn-bed-show, branding verdient aandacht. Ontdek hier meer over het belang van branding voor jouw organisatie.

Meer dan alleen een logo: het belang van branding

Iedereen binnen een organisatie speelt een rol in het belang van branding voor een bedrijf of merk, ongeacht de functie die iemand vervult. Branding is namelijk meer dan alleen een logo, huisstijl of een employer branding strategie, hoewel deze elementen vaak het meest opvallen. Het gaat over het overbrengen van het verhaal en de waarden van een bedrijf, zowel visueel als niet-visueel.

Merkloyaliteit

Wist je dat 82% van de consumenten geneigd is om te kopen bij een merk waarmee ze bekend zijn? Online content speelt daarbij een belangrijke rol: bij 74% van de consumenten groeit de merkloyaliteit zodra ze regelmatig in contact komen met online content. Kwaliteit, kosten, ervaring en consistentie zijn de 4 belangrijkste pijlers van merkloyaliteit, waarbij kwaliteit en klantenservice de top 2 redenen zijn voor het veranderen van een merk.

Belang van een gebruiksvriendelijke website

De website is voor 75% van de mensen de eerste kennismaking met een merk. Een goed ontwerp is voor 92% van de consumenten geloofwaardig. Het is echter voor branding van essentieel belang dat de website ook op mobiele apparaten vriendelijk is, anders haakt 65% van de gebruikers af.

Social media voor merkbetrokkenheid

Maar liefst 71% van de consumenten is geneigd om te kopen bij een merk wanneer ze het merk volgen op social media. Video content is hierbij zeer effectief, omdat dit bij 75% van de gebruikers overtuigend werkt. Bovendien waardeert 83% van de gebruikers het wanneer het merk reageert op social media.

Fleur Reijnders
Fleur Reijnders
[email protected]


X