mm-blog-banner-fb-update-def-1140x457

De nieuwste Facebook updates!

Ontdek wat er nieuw is

In de afgelopen maanden zijn er verschillende aanpassingen doorgevoerd op Facebook. Maar wat is er nu allemaal nieuw en wat is van toepassing voor jouw bedrijf? Lees de Facebook update en lees alle nieuwe ontwikkelingen in het advertentiebeheer, de bedrijfsmanager, het targetten van doelgroepen, de introductie van Facebook search ads en de verschuiving naar mobiel.

Facebook adverteren per platform

In de afgelopen maanden hebben veel adverteerders al gezien dat het advertentiebeheer van Facebook aan het veranderen is. Het bewerken van individuele plaatsingen is uitgebreid. Je kunt nog steeds plaatsingen filteren per platform en specifieke apparaten aan- en afmelden. Dit biedt de mogelijkheid om het algoritme van Facebook optimaal te laten werken en te laten optimaliseren over de verschillende plaatsingen heen. Wil je bijvoorbeeld wél een stories op Instagram, maar niet op Facebook? Of wil je een verticaal formaat gebruiken voor Facebook maar een vierkant voor de feed van Instagram? Dat kan binnen advertentie.

 

Nieuwe formaten voor advertenties

Er zijn ook een aantal mogelijkheden verdwenen. Zo is het inzetten van advertenties in een 2:3-formaat niet langer mogelijk. Deze worden nu (automatisch) bijgesneden naar 4:5 om meer eenheid op de platformen te genereren.

 

Zichtbaarheid primaire tekst

Daarnaast zijn de regels met betrekking tot zichtbare primaire tekst veranderd. Waar we voorheen aan een aantal tekens gebonden waren, worden er nu standaard drie regels aan tekst vertoond. Het hangt dus af van de plaatsing hoeveel tekst zichtbaar is. Facebook geeft aan dat deze aanpassingen beter passen bij het nieuwe design, dat eerder dit jaar geïntroduceerd werd.

 


Bron: Facebook.com

 

Nieuwe look and feel Bedrijfsmanager én Advertentiebeheer

Ook in de Bedrijfsmanager en Advertentiebeheer heeft Facebook niet stilgezeten. Zo voeg je in de bedrijfsmanager een Partner eenvoudig toe (zoals een online marketingbureau), óf te vragen, tot meerdere middelen (toegang tot facebook accounts, advertentie accounts, pixel) in één keer.
Werk je voor veel verschillende bedrijven dan is het mogelijk om groepen aan te maken en zo binnen de bedrijfsmanager middelen per klant beter te ordenen. Met deze veranderingen in de Bedrijfsmanager moet het verkrijgen van toegang en het ordenen van middelen dus een stuk eenvoudiger gaan worden. Ook Advertentiebeheer is opnieuw ontworpen en heeft nieuwe functies, zoals een nieuwe wijze van navigeren de zoek- en filterfunctie, resultaten en een dynamische actiebalk. Daarnaast worden de tabbladen niet langer horizontaal, maar verticaal vertoond. Sommigen hebben de nieuwe interface al maar Facebook voert het geleidelijk door. Hierdoor zal je naar verwachting nog efficiënter kunnen werken.

 

Advertentie doelgroepen targeting
Op het gebied van doelgroepen targeting verandert het een en ander. Zo worden bepaalde verouderde interessegroepen verwijderd. Denk hierbij aan oude games, liedjes of albums. Check dus in actieve campagnes of dit het geval is. Daarnaast is het in de toekomst niet langer mogelijk om je targeting in te zetten op paginavolgers.

 

Targeting verschuift naar engagement

Facebook geeft aan dat het verdwijnen van paginavolgers als targeting langzaam wordt uitgerold naar alle advertisers. De focus verschuift hiermee naar engagement, waarbij de adverteerder zich dient te gaan focussen op bijvoorbeeld targeting van personen die de pagina hebben bezocht of personen die interactie met de pagina hebben gehad. Het doel hiervan is om beter onderscheid te maken tussen actieve en inactieve volgers van de pagina. Dit past bij de huidige strategie van Facebook om doelgroepen aan te maken naar het gedrag van de doelgroep.

 

Introductie Facebook Search Ads

Het lijkt erop dat Facebook Search nu toch voor een steeds groter publiek wordt uitgerold met advertenties in Facebook Search en Facebook Marketplace. Het voordeel is dat deze advertenties niet enkel met tekst, maar ook met afbeeldingen worden weergegeven. Je hoeft niet zoals bij Google Ads zelf zoekwoorden te selecteren. Dit wordt al voor jou gedaan. De plaatsingsmogelijkheden voor Search Ads zijn niet bij alle campagnedoelen beschikbaar. Vooralsnog zijn Search Ads alleen in te schakelen bij Product Catalog Sales, Conversions en Traffic.

 


Bron: Facebook.com

 

Focus verschuift naar mobiel

Het is een must dat je website mobielvriendelijk moet zijn. Ook wanneer je een advertentie inzet via Facebook zie je een duidelijk verschil in de effectiviteit van advertenties voor desktop of mobiel. De meeste advertenties scoren mobiel erg goed. Wat ook best logisch is. De meeste mensen zijn op Facebook als ze even tijd hebben. Ze scrollen door hun tijdlijn en zien waarschijnlijk jouw advertentie voorbijkomen. Ze willen zich dan bijvoorbeeld ‘’even snel’’ kunnen inschrijven voor een nieuwsbrief, een white-paper downloaden, een afspraak maken etc. Zolang ze de informatie maar snel kunnen scannen en afronden. Niemand gaat een lang bestelproces doorlopen. Houd er dus rekening mee dat jouw advertenties aanspreken en gebruiksvriendelijk zijn zodra ze doorklikken.

Monique Bours
Monique Bours
[email protected]


X