Waarom Instagram Stories onderdeel moet zijn van de marketing van jouw bedrijf

En hier zelfs marktonderzoek mee uitgevoerd kan worden!

Vorige maand schreef ik een blog over hoe je een baas wordt op Instagram en nu wil ik graag inzoomen op een specifiek onderdeel, namelijk Instagram Stories. Instagram Stories helpt je om je meest loyale volgers betrokken te houden (die Snapchat al heeft aangeboden), terwijl je inhoud openblijft voor nieuwe doelgroepen om te ontdekken.

Maar waarom zou je überhaupt tijd besteden aan inhoud die zichzelf binnen 24 uur zal wissen? Kortom, omdat het de zichtbaarheid van jouw bedrijf op dit platform vergroot! Bovendien worden stories die geplaatst worden, sinds de update van vorige maand, automatisch gearchiveerd. Met deze gearchiveerde stories kun je een herinnering creëren die direct onder je profiel zichtbaar wordt. Instagram Stories wordt daarmee steeds belangrijker! Maar waarom?

 • Het is een actieve gebruikersgroep: meer dan 250 miljoen dagelijkse gebruikers.
 • Moeiteloze creaties: niemand verwacht dat er een half uur besteed wordt aan een bericht dat morgen niet meer zal verschijnen. Hoewel Instagram-posts de perfecte belichting, hoeken en hashtags vereisen, vereist een goede Story gewoon een snel idee of een interessant moment en wat creativiteit.
 • Instagram Stories zijn niet zo ‘zichtbaar’ als reguliere Instagram-berichten en dat maakt ze geweldig voor het testen van ideeën waar je niet helemaal zeker van bent. Als het een goede ontvangst oplevert (positieve reacties en mensen kijken het hele verhaal helemaal door zonder af te haken), kun je als bedrijf overwegen om de afbeelding opnieuw te posten als een permanente Instagram-post of het idee aan te passen voor een ander kanaal.
 • De mogelijkheid om traffic te genereren: Instagram introduceert de mogelijkheid om links naar verhalen toe te voegen. Op dit moment is deze functie alleen beschikbaar voor geverifieerde accounts, maar er is ook een mogelijkheid om kijkers te verwijzen naar de link in je bio.
 • Superveel functies: hulpmiddelen voor tekenen, stickers plaatsen, hastags, geotags, augmented reality-filters en polls.

Het is heel simpel, interactie te creëren met de doelgroep van je bedrijf! Laat bijvoorbeeld zien dat je bezig bent met een nieuwe collectie, nieuwe website of nieuwe huisstijl en vraag volgers wat ze leuker vinden: A of B. Op deze manier kom je achter hun mening over bepaalde zaken, maar je kunt Instagram Stories ook gebruiken om achter de interesses van volgers te komen. Gaan ze liever naar een festival of liever naar het strand in hun vrije tijd? Oneindig veel mogelijkheden om in de huid van je doelgroep te kruipen en om jou als marketeer dus slimmer te maken 🙂
Enkele tip voor het creëren van polls:

 • Geef volgers een opvolging. Volgers wil je namelijk belonen voor hun stem. Gebruik een poll dus niet als eenrichtingsverkeer.
 • Laat een poll onderdeel zijn van een verhaal en maak volgers nieuwsgierig voor het vervolg.
 • Wanneer de nieuwsgierigheid gewekt is, kan dit gebruikt worden om volgers naar een website te leiden.
 • User generated content is HOT! Laat volgers bijvoorbeeld de mooiste foto insturen waar vervolgens iedereen op kan stemmen in een poll. De winnaar krijgt bijvoorbeeld een post of wordt gebruikt in een campagne.
 • Gebruik ook eens emoticons als antwoordmogelijkheden.
 • Gebruik korte zinnen of stellingen. Het is namelijk maar enkele seconden zichtbaar.

Ilse Lazarus
Ilse Lazarus
[email protected]


X