Visual trends employer branding

De Employer Branding trends in 2023

Employer Branding is een belangrijk onderdeel van de HR-strategie binnen bedrijven en organisaties. Hierbij gaat het om het opbouwen van een sterk merk als werkgever, om zo de juiste kandidaten aan te trekken én, misschien nog wel belangrijker, te behouden. Wij zetten graag voor jou de belangrijkste trends op het gebied van Employer Branding in 2023 op een rij.

1. Authenticiteit

Eén van de belangrijkste trends op het gebied van Employer Branding is het belang van authenticiteit. Werkzoekenden zijn steeds kritischer en willen graag weten hoe het is om voor een bedrijf te werken. Daarom is het belangrijk om als werkgever een authentiek beeld te geven van de cultuur, waarden en werksfeer binnen het bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld door het delen van verhalen van huidige werknemers of door het organiseren van open dagen.

2. Unieke waardepropositie

Hierbij is het ontwikkelen van een unieke, zogeheten waardepropositie ook belangrijk. Naast dat je transparant wilt zijn over de cultuur binnen jouw bedrijf, willen werkzoekenden ook weten wat de precieze voordelen zijn bij jou in plaats van bij de concurrent. Hierdoor is het belangrijk om een unieke propositie aan te nemen. Een manier om je publiek hierin te begrijpen, om zo te zien wat zij zien als belangrijke waarden, is het meten van de kandidaat-ervaring. Dit kan in de vorm van enquêtes, zoals een NPS.

3. Steeds verder ontwikkelde technologie

Technologie speelt een steeds grotere rol in het wervingsproces. We weten ondertussen dat werkzoekenden de socialmediakanalen van bedrijven waarin ze geïnteresseerd zijn, uitpluizen om alle ins en outs eruit te halen of dat ze kijken op de website. Maar, er zijn steeds meer mogelijkheden. Werkgevers kunnen hierop inspelen door hun Employer Branding activiteiten te versterken met technologie. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van virtual reality om een kijkje te geven in de werkomgeving of het gebruik van chatbots om sollicitanten snel en efficiënt te woord te staan. Het onderdeel video is hierin essentieel. Dit is namelijk dé manier om ervoor te zorgen dat werkzoekenden betrokken raken bij jouw bedrijf. Je kunt dit ook combineren met eerder genoemde punten, door bijvoorbeeld in een video een kijkje in de cultuur te geven.

4. Een consistente kandidaat-ervaring

Deze laatste trend klinkt voor de hand liggend, maar kan in de praktijk nog wel eens anders worden uitgevoerd. Het is namelijk belangrijk om ervoor te zorgen dat het hele sollicitatieproces gestandaardiseerd is. Dit houdt in dat er duidelijke richtlijnen en processen moeten zijn die door het hele bedrijf worden gevolgd. Van standaard interviewvragen tot het regelmatig updaten van kandidaten over de status van hun sollicitatie en een training voor alle managers in het bieden van een positieve kandidaat-ervaring.

Kyra van Proosdij
Kyra van Proosdij
[email protected]


X