e-mail-marketing-1

E-mailmarketing trends & ontwikkelingen

You’ve got mail

Het gebruik van e-mailmarketing is nog steeds niet weg te denken uit de commerciële wereld en blijft een belangrijk onderdeel van de customer journey . Het is nog steeds een van de krachtigste manieren om je doelgroep te bereiken mede door de hoge return on investment (ROI) en de goede meetbaarheid.

Maar om deze marketingtool zo effectief mogelijk te blijven inzetten is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van de laatste trends en ontwikkelingen. Daarom hebben wij enkele interessante trends voor je op een rijtje gezet!

Interactieve e-mails

Interactieve e-mails worden steeds belangrijker. In plaats van de standaard templates komen we steeds vaker hamburger menu’s, sliders, toegevoegde hot spots, quizzes en reviews tegen. En dat alles binnen één e-mail! Het gebruik van interactieve e-mails zorgt voor een hogere betrokkenheid en een grotere kans op het verhogen van de click-through rate, dubbel voordeel dus!

Hyperpersonalisatie

Het personaliseren van e-mails is natuurlijk niks nieuws. Maar het toevoegen van een voor- en achternaam is vandaag de dag niet meer voldoende. De trend is nu om veel verder te gaan in het personaliseren. Het is belangrijk om je e-maillijst continu te analyseren om zoveel mogelijk informatie te achterhalen over je ontvangers. Door bijvoorbeeld een UTM-code toe te voegen aan je links zorg je ervoor dat je heel specifiek in Google Analytics kan vinden vanuit welke bron, medium of campagne je website bezoeker is gekomen.

Mobile first

Smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Vorig jaar werd 40% van alle e-mails geopend op een smartphone. Het gevolg van deze trend is dat e-mails en nieuwsbrieven zo geoptimaliseerd mogelijk moeten zijn voor mobiele apparaten. Ontwerp je e-mail nieuwsbrief dus niet meer voor een desktop maar kies voor mobile-first.

Bron: https://www.matthiassander.nl/actuele-ci 1

Less is more

De trend van minder lezen is over de hele wereld merkbaar. Dit komt vooral door het gebruik van smartphones, maar ook omdat we overspoeld worden met informatie via allerlei verschillende kanalen. Zorg ervoor dat je je content kort maar krachtig is om de aandacht van de lezer te krijgen en te behouden!

Ga voor visuals

Zoals we eerder al aangaven: ontvangers lezen steeds minder. Daardoor worden de visuele elementen in een e-mail steeds belangrijker. Met ondersteuning van de juiste visuals worden e-mails namelijk een stuk sneller gelezen. Behalve afbeeldingen kun je er ook voor kiezen video’s op te nemen in je e-mails. Het gebruik van video’s zorgt voor een betere klantbeleving, hogere betrokkenheid en hogere conversies. Genoeg redenen om het te proberen toch?!

Aan de slag met e-mailmarketing?

Meer weten over het juiste gebruik van video’s in je nieuwsbrieven? Of ben je benieuwd hoe jij E-mailmarketing op de juiste manier kunt inzetten? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze online marketing specialisten!

Kyra van Proosdij
Kyra van Proosdij
[email protected]


X