Facebook gaat advertenties tonen op basis van je locatie

Binnenkort is het zover!

   

Facebook toont straks je advertenties op basis van je locatie. Dus ben jij een gezellige dag wezen shoppen in Den Bosch dan krijg je dankzij de nieuwe opties, reclame te zien van winkels of locaties waar je bent geweest.

 

Facebook advertenties via je locatie

Ben jij een Facebook adverteerder dan geeft Facebook je binnenkort de mogelijkheid om ook je locatie te gebruiken om gepersonaliseerde reclame te vertonen. Je leeftijd, woonplaats en andere gegevens worden hier al voor gebruikt, maar straks komt daar ook je locatie bij. Bezoek je bijvoorbeeld wekelijks de supermarkt, dan kan het zijn dat je van die keten meer posts in je tijdlijn te zien krijgt.

 

Als je de doelstelling Winkelbezoeken gebruikt, gebruik je een doelgroep op basis van bedrijfslocaties. Je kunt dan mensen targeten in een straal rond je restaurants, winkels of dealerbedrijven.

 

 

De nieuwe locatie-advertenties variëren op basis van je gedrag. Als je een specifieke winkel vaker bezoekt, krijg je andere reclames te zien dan iemand die voor het eerst op die locatie komt. Patronen worden herkend bijvoorbeeld, ben jij iemand die vaak sportwinkels bezoekt? Dan zal je daar meer reclame voor zien dan iemand die alleen maar in kroegen te vinden is.

 

Social Media Beheer

Hulp nodig bij Facebook, Instagram of Linked-In? Tijd voor een kennismaking!
Vul hieronder je gegevens in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met je op.

Categorie: Social Media

Tags:

Plaats een reactie