adverteren op locatie

Facebook gaat advertenties tonen op basis van je locatie

Facebook advertenties via je locatie

Ben jij een Facebook adverteerder? Dan geeft Facebook je binnenkort de mogelijkheid om ook je locatie te gebruiken om gepersonaliseerde reclame te vertonen. Je leeftijd, woonplaats en andere gegevens worden hier al voor gebruikt, maar straks komt daar ook je locatie bij. Bezoek je bijvoorbeeld wekelijks de supermarkt, dan kan het zijn dat je van die keten meer posts in je tijdlijn te zien krijgt.

Als je de doelstelling Winkelbezoeken gebruikt, gebruik je een doelgroep op basis van bedrijfslocaties. Je kunt dan mensen targeten in een straal rond je restaurants, winkels of dealerbedrijven.

De nieuwe locatie-advertenties variëren op basis van je gedrag. Als je een specifieke winkel vaker bezoekt, krijg je andere reclames te zien dan iemand die voor het eerst op die locatie komt. Patronen worden herkend bijvoorbeeld, ben jij iemand die vaak sportwinkels bezoekt? Dan zal je daar meer reclame voor zien dan iemand die alleen maar in kroegen te vinden is.

Wil je meer weten over adverteren op locatie op platformen zoals Facebook? Neem vrijblijvend contact met ons op! Onze specialisten helpen je graag.

 

Monique Bours
Monique Bours
[email protected]


X