mm-blog-banner-ThruPlay-1140x457

Facebook ThruPlay 


Wat is Facebook ThruPlay advertentieoptimalisatie?

Dagelijks worden er duizenden Facebookvideo’s op verschillende manieren bekeken. Jij als adverteerder kan hier goed op inspelen en het advertentiemateriaal afstemmen op de verschillende manieren waarop mensen video’s bekijken. Zo introduceerde Facebook vorig jaar ThruPlay advertentieoptimalisatie voor videoweergaven.

Als je een videoadvertentie instelt op ThruPlay worden er pas kosten in rekening gebracht als de video tot het einde of 15 seconden wordt bekeken. Deze optimalisatie bleek effectief te zijn voor adverteerders om resultaten te genereren. Daarom maakt Facebook het nu de standaardoptimalisatie voor videoweergaven, ter vervanging van de voormalige optimalisatie optie van 10 seconden voor videoweergaven.

Dit betekent dat vanaf 31 juli 2019 Facebook bestaande campagnes die zijn opgezet met de optimalisatie van 10 seconden videoweergaven pauzeert. Adverteerders hebben de mogelijkheid om deze campagnes aan te passen en te kiezen voor de vernieuwde ThruPlay optimalisatie. Afhankelijk van hoe lang je video duurt, dien je de videoweergaven te optimaliseren en te wijzigen in ThruPlay of 2 seconden.

Hoe pas je dit aan?

Wanneer je een nieuwe campagne maakt met de videoweergave doelstelling, heb je twee keuzes wanneer je optimaliseert voor advertentieweergave:

  1. ThruPlay: video’s worden tot het einde of gedurende 15 seconden bekeken (dit is de standaardinstelling).
  2. Continu videoweergaven van 2 seconden: video’s die minstens 2 opeenvolgende seconden worden bekeken.

Adverteren op Facebook

In de praktijk

Bekijk de onderstaande foto van de videostatistieken als voorbeeld. Deze video heeft 2.494 videoweergaven van 3 seconden, maar het aantal neemt drastisch af als je kijkt naar videoweergaven van 10 seconden. Slechts 27% van die videoweergaven heeft de afgelopen 10 seconden gehaald. Je zou hieruit kunnen concluderen dat de video niet interessant genoeg voor je doelgroep is of je hebt de call to action te vroeg ingezet waardoor je bezoekers al hebben doorgeklikt.

 

Facebook Adverteren

Video’s voor Stories

Wanneer je dus video’s plaatst van 15 seconden of korter, kun je het beste optimaliseren tot voltooiing van een video. Dit levert hoogstwaarschijnlijk betere resultaten op, vooral als je overweegt om te adverteren in Facebook- en Instagram Stories. Deze advertenties duren maximaal 15 seconden per Story. Hieronder zie je een voorbeeld van een call to action in een Storie geplaatst op Instagram. Deze call to action wordt pas in de laatste 5 seconden van de video weergegeven.

Wanneer de oude optimalisatie van 10 seconden videoweergaven nog van kracht zou zijn, zou de advertentie geoptimaliseerd worden. Dit zou gebeuren om deze aan te bieden aan mensen die de video waarschijnlijk tot 10 seconden zullen bekijken, maar mogelijk niet voltooien. Wat betekent dat alle mensen die de advertentie krijgen te zien, niet toekomen aan het eind van de video en dus de call to action missen.

FB truplay

Conclusie

Met de nieuwe update zal de ThruPlay optimalisatie de advertentie aan meer mensen aanbieden die de video waarschijnlijk tot aan de voltooiing zullen bekijken en die ook de call to action bereiken. Facebook voegt daaraan toe: “Voor elke euro die aan een campagne wordt gespendeerd, is de ThruPlay optimalisatie vergelijkbaar met een optimalisatie van 10 seconden voor videoweergaven. Dit helpt bij het vergroten van de advertentieherinnering en merkbekendheid. Mensen zullen zich de advertentie herinneren als hier binnen twee dagen naar gevraagd wordt”.

Ben je benieuwd hoe je het beste video advertenties kunt inzetten voor jouw bedrijf of zou je hier graag ondersteuning bij willen? Dat kan! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Er staat een team van specialisten klaar die graag samen met jou aan de slag gaan om jouw advertenties te optimaliseren.

Monique Bours
Monique Bours
[email protected]


X