Google domineert in Europa

In zowel zoekmachine netwerk, mobiel platform als internetbrowser.

We kunnen het ons nog goed herinneren… Nog geen 3 jaar geleden was er een hevige strijd bij MijnMarketing.com op kantoor. Er was tweestrijd met een bewijsdrang: WIE heeft er gelijk? Er was een duidelijk Google Chrome kamp en een Firefox kamp, ongeveer 50/50 verdeeld binnen onze gelederen. Zelfs bij onze team-uitjes werd er rekening mee gehouden, zo werd het tijdens Paintball: Chrome vs Firefox. Eigenlijk waren we het over maar één ding eens: Internet Explorer doet sowieso niet meer mee.

Anno 2018 lachen we erom, want er is maar één winnaar, by-far! Google Chrome trekt namelijk aan het langste eind. Inmiddels zijn alle Firefox aanhangers overgestapt en verkeren we allemaal eensgezind in het Chrome-kamp.

Naast alle gekte is er wel iets serieus aan de hand. Google domineert namelijk fors in Europa. De statistieken van StatCounter GlobalStats liegen er niet om. In zowel zoekmachine-, mobiele OS-, en browserland domineert Google in marktaandeel.

 

 

Natuurlijk vindt er genoeg discussie plaats over het feit of het wel wenselijk is dat één partij zo dominant mag zijn. Los daarvan, is het voor ondernemers en marketeers wel prioriteit om “vrienden” te zijn met deze internet-reus. Als Google Partner zitten we wekelijks met Google om de brug te slaan tussen onze klanten en de ontwikkelingen bij Google. Deze brug zetten gebruiken we om Zoekmachine Optimalisatie (SEO), Zoekmachine Advertising (SEA) en Web Analytics zo optimaal mogelijk uit te voeren.

Grootste dilemma blijft voor nu: wie is tijdens ons volgende Paintball-uitje nu de vijand?

About The Author

Jimé Hoen
[email protected]


X