Belang Customer Journey

Het belang van de Customer Journey

De Customer Journey, ook wel het kijk-kies-koopmodel van MijnMarketing.com. Het kijk-kies-koopmodel is letterlijk de reis van de klant en wordt ingezet om elk klantcontact te visualiseren. Deze reis is opgedeeld in vijf fasen, de kijk-, kies-, koop-, krijg-, en koesterfase. Maar waarom is de Customer Journey van belang? Lees erover in deze blog!

 

Waarom is de Customer Journey van belang?

Door de relatie met jouw (potentiële) klant inzichtelijk te maken, kun je precies zien op welke klantbehoeften je dient in te spelen. Bovendien is het in kaart brengen van de klantreis belangrijk om de strategische benadering van jouw bedrijf hierop aan te passen. Met een inzichtelijke Customer Journey kun je de verwachtingen van jouw klant beter begrijpen en is het optimaliseren van de klantervaring een stuk gemakkelijker.

Het in kaart brengen van de klantreis is voor MKB bedrijven net zo belangrijk als grote bedrijven of zelfs internationale bedrijven. De verwachtingen van de klant blijven veranderen, ongeacht de grootte van het bedrijf. Tegenwoordig eisen vrijwel alle klanten een synergetische 360º aanpak tussen alle ingezette kanalen.

 

De verdeling tussen de touchpoints

Bij MijnMarketing.com zien we de touchpoints van de Customer Journey als een soort roulettetafel. Een marketingbudget dien je niet op enkel één touchpoint of fase in te zetten, maar verdeel het over alle fasen. Op alle fasen dient geïnvesteerd te worden, niet enkel op de krijg- en koopfase, hoewel klanten hier wel tot de daadwerkelijke koop overgaan. Investeren in de kijkfase op het goede moment zodat je top of mind bent is net zo belangrijk. Misschien nog belangrijker is het inzetten op de koesterfase. Hoe ga je ervoor zorgen dat klanten blijven terugkomen en een herhaalaankoop doen of ambassadeur worden van jouw bedrijf?

Het belang zit hem vaak in het aantrekken en behouden van klanten. Dit wordt veelal gedaan in de kijk-, en koesterfase. Nu je weet waarom de Customer Journey van belang is, kun je met de verschillende fasen aan de slag om jouw klantreis in beeld te brengen. Onze blog over de fasen kan je hiermee verder helpen!

Britt Nijssen
[email protected]


X