Het nieuwe Google Marketing Platform

Meer integratie, beter resultaat

Google heeft op 24 juli 2018 het nieuwe Google Marketing Platform gelanceerd. In dit blog ontdek je wat het nieuwe Google Marketing Platform inhoudt en wat de grootste voordelen zijn van deze verandering.

Google Marketing Platform: wat is het?

Het Google Marketing Platfrom is in eerste instantie niets anders dan een samenvoeging van twee Google producten: Google Analytics 360 Suite en DoubleClick Digital Marketing. Google Analytics 360 Suite is de bekende analyse tool van Google waarmee je websiteverkeer enorm gedetailleerd inzichtelijk kan maken. DoubleClick Digital Marketing is een platform dat via programmatic advertising display advertenties en video advertenties weergeeft. Hierdoor kunnen adverteerders snel en efficiënt relevante advertentieruimtes inkopen.

Wanneer je in het vervolg Google Analytics of DoubleClick wilt bezoeken zul je eerst moeten inloggen in het overkoepelende systeem: Google Marketing Platform. Eenmaal ingelogd kun je een van de Google product kiezen (zie onderstaande screenshot).

 

 

De voordelen van het Google Marketing Platform

De introductie van het platform heeft niet zozeer technische voordelen. Het integreren van Google producten moet tot meer efficiëntie en synergie leiden. Zo kan men via één inlog eenvoudig en snel van Google Analytics naar DoubleClick switchen en natuurlijk andersom. Dit stelt adverteerders in staat om binnen één omgeving marketingactiviteiten in te kopen, te plannen, te meten en te optimaliseren. Daarbovenop moet de samenwerking tussen de verschillende Google producten zorgen voor meer inzichtelijke data. Hierdoor kun je in toekomst beter bepalen welke kanalen op welke wijze bijdragen aan de customer journey van jouw klant.

 

Paolo Garske
Paolo Garske
[email protected]


X