mm-blog-banner-InstaForPresident-1140x457

Instagram for President

  1. Instagram profiles: de keuze is reuze

    Waar je vroeger alleen de keuze had uit een ‘business profile’ en een ‘personal profile’, komt daar binnenkort een keuze bij. Je kunt dan namelijk kiezen voor een ‘creator profile’. Dit type profiel is vooral interessant voor mensen waarvoor de Instagram statistieken noodzakelijk zijn, zoals professionele influencers. Door gebruik te maken van dit profiel, kom je er binnen no-time achter wie je volgers zijn en wanneer ze online zijn. Daarnaast heb je de mogelijkheid om binnen je DM’s fans te scheiden van zakelijke volgers, zodat je heel makkelijk kunt filteren wanneer je een zakelijke deal in de wacht kunt slepen en wanneer niet.

  2. Reageren op DM’s: makkelijker, sneller en nóg efficiënter

    Bij veel bedrijven komt er aardig wat webcare binnen op een dag. In dat geval is het wel zo fijn als je in één oogopslag kunt zien hoeveel berichten er binnen zijn gekomen en welke berichten direct opgepakt dienen te worden. Aangezien Instagram al jaren precies aanvoelt wat wij nodig hebben, komen ze ook nu weer met een ideale oplossing. Binnenkort kun je namelijk je webcare van zowel Instagram als Facebook op één plek beheren. De ‘Facebook Messenger’ berichten zullen samen met de ‘Instagram Direct Messages’ binnenkomen in het reguliere ‘Postvak In’ van Facebook. Je hoeft dus niet meer te schakelen tussen 2 verschillende kanalen, waardoor de webcare sneller en efficiënter beantwoord kan worden. Jij blij, je klanten blij. Kortom, een echte win-winsituatie.

  3. Influencers take-over Instagram

    Dat influencer marketing steeds populairder wordt, spreekt voor zich. Het is aan de online kanalen om hierop in te spelen. Instagram doet dit als de beste. Tot voor kort was het zo, dat je als bedrijf weinig kon met de berichten die influencers plaatsen over jouw merk. Je moest het voornamelijk hebben van het organische bereik. Hier komt eindelijk verandering in. Instagram is bezig met het uitrollen van ‘Business Content Ads’. Dit houdt in dat jij als bedrijf straks de mogelijkheid krijgt om berichten die een influencer over jouw merk post te promoten. Je zult zien dat je influencer campagnes op deze manier nog meer bereik genereren!

Dit is nog maar een greep uit alle features die Instagram maandelijks uitrolt. Het is duidelijk dat het platform meer en meer geschikt wordt voor zakelijke partijen en we kunnen niet wachten om te ontdekken wat ze nog meer voor ons in petto hebben. Ben je benieuwd wat Instagram voor jouw bedrijf kan betekenen, heb je vragen over de nieuwste features of wil je aan de slag met influencer marketing maar weet je niet precies hoe? Wij hebben een team van experts voor je klaarstaan die dolgraag samen met jou aan de slag willen gaan, dus neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Dewi Smeets
Dewi Smeets
[email protected]


X