mm-blog-banner-InstaTrends-1140x457

Let’s create some fab insta content

Persoonlijke en authentieke content

Kwalitatieve content is belangrijk maar niet per se essentieel. In het verleden moest alle content perfect en “Insta proof” zijn. Tegenwoordig geeft hoogwaardige tekstuele content die naadloos aansluit op de visual al de doorslag tot een volmaakte post. Persoonlijke verhalen en authenticiteit zorgen samen voor een groot aantal comments en een hoge engagement rate op de post.

Less is more

Het is je vast niet ontgaan. Minimalisme is dé huidige trend in de online wereld van content creatie. “Clean” websites, de hype rondom Marie Kondō en de filosofie dat een overdaad aan spullen stress oplevert, we ontkomen er niet meer aan. Online designers van verschillende grote bedrijven spelen hier al actief op in. Zo wordt er bij het creëren van content extra goed op gelet dat alle aandacht naar het onderwerp uitgaat. Dit wordt bereikt door het aanbrengen van een hoog contrast, het hanteren van felle kleuren en minimaal productgebruik in de visual.

Visuele metaforen

Visuele metaforen worden veelal in advertenties van grote organisaties verwerkt. Het doel van deze visuele content is het creëren van specifieke associaties bij een bepaald product of kwestie. De werking van deze metaforen bestaat uit de zogenoemde source en target. Het onderwerp waar je iets over wilt zeggen is de target en het gene waar je beelden aan wilt koppelen is de source. Op deze manier worden gunstige beelden bij de eindgebruiker opgeroepen.

90’s vibes

We zien het steeds vaker in onze tijdlijn voorbij komen. Foto’s met een krachtige 90 stijl die gekenmerkt worden door candid en unpolished shots, gepaard met een harde flits en felle neon kleuren. Kledingmerken als Adidas, Golfwang en Shopfige spelen hier al actief op in en dragen het stijltje perfect uit.

Al met al zijn er ongeteld duizenden nieuwe trends op het gebied van content marketing waar we allemaal actief op in kunnen spelen. Maak je al gebruik van persoonlijke en authentieke content, minimalistische visuals met een groot contrast, visuele metaforen en het bekende 90’s stijltje? Dan ben je al goed op weg!

Fenna Langeslag
Fenna Langeslag
[email protected]


X