93% van de Nederlanders ingeschreven op e-mail nieuwsbrieven

6 belangrijke conclusies uit het Nationaal E-mail Onderzoek

Hoe maakt de Nederlander gebruik van E-mail? Zitten mensen nog te wachten op een wekelijkse nieuwsbrief? Of ontvangen ze de laatste aanbiedingen liever via Sociale Media? Uit de resultaten van het Nationaal E-mail Onderzoek 2017 blijkt dat e-mail nog steeds een belangrijke rol speelt in ons dagelijks leven. In deze blog geven we je 6 conclusies uit het Nationaal E-mail Onderzoek 2017.

1. De populariteit van de e-mail nieuwsbrief neemt nog steeds toe.

Slechts 7% van de Nederlanders ontvangt geen enkele e-mail nieuwsbrief. Hieruit blijkt al dat e-mailnieuwsbrieven nog steeds ontzettend belangrijk zijn. De populariteit van de e-mail nieuwsbrief neemt nog steeds toe, als je kijkt naar leeftijdsverschillen per doelgroep blijkt dat zowel 14-17 jarigen als 65-plussers de grootse voorkeur hebben voor de ontvangst van 1-5 e-mail nieuwsbrieven.

 

2. Nederlanders ontvangen 86 e-mails per week.

De leeftijdscategorie 55-64 jaar ontvangt wekelijks gemiddeld 112 e-mails en de jongste Nederlanders gemiddeld 44 e-mails per week. Kijk je naar het gemiddelde over alle leeftijdscategorieën, dan kun je concluderen dat de Nederlander 86 e-mails per dag ontvangt.

 

3. De meeste Nederlanders checken 1 tot 6 keer per dag hun e-mail.

Slechts 5% van de Nederlanders checkt niet dagelijks zijn e-mail. Voor de overige 95% is het kijken in de inbox een onderdeel van de dagelijkse routine. 39% van de respondenten checkt hun e-mail tot maximaal drie keer per dag en 27% tot maximaal zes keer per dag.

 

4. 85% van de Nederlanders heeft zich het afgelopen jaar voor nieuwe nieuwsbrieven ingeschreven.

De inbox van de Nederlanders wisselt jaarlijks van samenstelling 85% van de Nederlanders meldt zich jaarlijks aan voor 1-5 nieuwe e-mail nieuwsbrieven. Daartegenover schrijft 78% zich uit voor het hetzelfde aantal nieuwsbrieven. Leeftijd speelt hierbij nauwelijks een rol, ongeveer alle leeftijdscategorieën vertonen hetzelfde inschrijfgedrag. Een belangrijke vervolgvraag is met welke reden schrijven mensen zich in voor een nieuwsbrief. De meeste Nederlanders willen graag aanbiedingen ontvangen, op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen of ze hebben zojuist een aankoop gedaan bij de betreffende (web)winkel. Allemaal belangrijke redenen om via e-mail marketing een lange-termijn relatie met je (potentiële) klant op te bouwen.

 

5. 75% van de Nederlanders heeft weleens iets gekocht naar aanleiding van een reclamemail.

E-mail en e-commerce horen bij elkaar, dit wordt wel weer bevestigd door de uitkomst van dit onderzoek. Goed opgezette e-mailnieuwsbrieven verleiden ons sneller tot een online aanschaf dan social media. E-mail blijft de absolute koploper met 75% van de Nederlanders die weleens iets gekocht heeft naar aanleiding van een commerciële nieuwsbrief.

 

6. Nederlanders ontvangen het liefst reclame per e-mail.

Op de vraag via welk kanaal Nederlanders het liefst reclame ontvangen, zie je een duidelijke tweedeling. Offline ontvangen mensen het liefst reclame per post (19%) en online via e-mail (65%).

 

Aan de slag met E-mail marketing?

Wil jij meer weten over de verschillende facetten van E-mailmarketing? In onze interactieve e-mail marketing training leer je van onze specialist de fijne kneepjes voor het versturen van de perfecte e-mail. Wil jij de E-mail marketing liever volledig uitbesteden? Ook dat is mogelijk. Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten om de mogelijkheden te bespreken.

Kyra van Proosdij
Kyra van Proosdij
[email protected]


X