mm-blog-banner-GoogleImagesShopping-1140x457

Nieuwe advertentiemogelijkheid in Google

Internet en Social Media gebruikers houden nu eenmaal van plaatjes kijken. Dit blijkt alleen al uit de populariteit van Social Media kanalen zoals Instagram, Pinterest en de overload van afbeeldingen en foto’s in Facebookposts. 50% van de online shoppers blijkt dan ook aan te geven dat een foto van het product hen heeft overgehaald om over te gaan op aankoop. Eerder dit jaar schreven we al over de mogelijkheid om te adverteren op Pinterest en nu komt ook Google met de advertentiemogelijkheid door shoppable ads in Google afbeeldingen aan te bieden.

Maar, hoe werkt adverteren in Google afbeeldingen dan?

Eigenlijk is het idee heel simpel. Stel, je wilt graag je woonkamer wat opleuken, maar je hebt eigenlijk nog geen specifieke zoekopdracht. Google zoekresultaten geven je direct een aanbod van woonwinkels, maar Google afbeeldingen daarentegen geven je inspiratie van woonkamers. Kom je een afbeelding tegen van woonkamer die je helemaal bevalt? Dan shop je direct de look door de nieuwe advertentiefunctie van Google. De afbeelding bevalt namelijk ‘prijskaartjes’, die je direct de prijs en het merk van het product laat zien, en een link die je zo naar de online shop leidt.

Google geeft zelf aan dat dit hetgeen is wat we kunnen verwachten van de nieuwe functie:

Shoppable Ads in Google Afbeeldingen

De voordelen van shoppable ads

Voor de potentiele klant dus een functie die het gebruiksgemak verhoogt van Google. De online shopper krijgt meteen de info die hij graag wilt weten en daarbij kan je als aanbieder van meubels & accessoires op een andere manier (window)shoppers uitnodigen om je assortiment te bekijken. Als retailer kan je door deze functie ook gemakkelijk meerdere producten uitlichten in slechts een advertentie.

Momenteel probeert Google shoppable ads nog uit met een kleine selectie retailers, maar wilt deze functie wel verder uitbreiden naar meerdere productcategorieën en retailers in de komende maanden.

Nieuwsgierig naar wat Google adverteren voor jou kan betekenen? Neem contact op met een van onze SEA specialisten en ga direct aan de slag!

 

Demery Noma
Demery Noma
[email protected]


X