Ontdek jouw toekomst in de wereld van technologie in de zorg!

Die keuze voor een studie kan knap lastig zijn met het grote aanbod dat er is. Mens & Techniek is een verzameling van vijf technische opleidingen op het gebied van gezondheidszorg. Ze zochten een manier om de technische wizkids van de toekomst te enthousiasmeren voor Orthopedische (Schoen) techniek, Bewegingstechnologie, Biometrie en twee varianten van Gezondheidszorgtechniek.

Klaar voor de juiste keuze

Dat bleek een uitdaging, want de naam ‘Mens en Techniek’ bleek niet erg bekend bij de jonge doelgroep van 12 tot 16 jaar. Daarnaast bevinden de opleidingen zich op het snijvlak van techniek en gezondheidszorg, wat verwarring kon opleveren. Hoog tijd om meer naamsbekendheid te genereren met een catchy campagne die de jonge doelgroep prikkelt én op de juiste wijze informeert over deze opleidingen en het toekomstperspectief.

Het perfecte plaatje

Na twee uitgebreide creatieve sessies kon de Grafisch Vormgever aan de slag met het creatieve concept. Daaruit rolden drie verschillende persona’s, met ieder een eigen verhaal en campagnebeeld. De Fotograaf gaf ‘de zorger, de maker en de vernieuwer’ letterlijk een gezicht tijdens de fotoshoot. In alle communicatie-uitingen weerspiegelen de kleuren blauw en groen de zorg en techniek. De oranje accenten symboliseren het enthousiasme en de creativiteit die door de anderen van de jonge studenten in spé stroomt.

Ondertussen ging de Copywriter aan de slag met het vertalen van de technische materie naar wervende jip-en-janneketaal voor de interactieve website. De Project Manager bleef nauw in contact met de vijf hogescholen, zodat alle verschillende neuzen dezelfde kant op bleven gaan.

Tijd voor actie

Alle puzzelstukjes beginnen in elkaar te vallen. Op de interactieve website vinden de kinderen, die later mensenlevens gaan veranderen of redden, alle informatie die ze nodig hebben voor hun studiekeuze. Daarnaast staan de verschillende online en offlline communicatie- uitingen klaar om ingezet te worden voor de naamsbekendheidcampagne.

Samen met de vijf hogescholen zet MijnMarketing.com de laatste puntjes op de i. Een intensieve samenwerking die hopelijk tot veel nieuwe aanwas voor Mens & Techniek zorgt!

Mens & techniek
mens & techniek magazine

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Neem contact met ons op!

X