Social proof het nieuwe jaar in?

Social media blijft groeien, dagelijks melden steeds meer gebruikers zich aan. Ondertussen maakt ruim 3,8 miljard van de wereldbevolking gebruik van social media. Hoe blijf je je als bedrijf onderscheiden via social media platformen? Hoe kun je jouw doelgroep goed bereiken in 2021? Lees hieronder de social media trends voor 2021.

1. Naturel

Het is precies het tijdperk van de ontwikkeling van social media waarin de belangrijkste trend in zowel visuele als tekstuele inhoud, echte emoties en poses worden vastgelegd op momenten van het openhartige leven. Daarnaast verliest het hebben van een Instagram feed in één kleur ook zijn populariteit. Waar mensen voorheen filter-presets kochten om een “één-kleuren feed” te krijgen, wordt in 2021 de feed op basis van foto-elementen ingedeeld. Bijvoorbeeld de afwisseling van minimalisme, alles of niets, poses en emoties. Kieskeurig publiek reikt naar een echt, open en eerlijk leven en niet naar het standaard.

2. Storytelling

Met storytelling vertel je verhalen waarbij je een verbondenheid met het publiek creëert. Het houdt de aandacht vast en helpt het publiek concentreren op jouw verhaallijnen, vanwege menselijke interesse. Een bepaalde logica in je verhalen verandert dit  in een unieke serie, die mensen willen zien eindigen, ongeacht hoeveel afleveringen er zijn.

3. Instagram als persoonlijk merk

Het is moeilijk te ontkennen dat Instagram niet alleen een erg populaire app is geworden, maar ook het meest efficiënte handelsplatform op het moderne internet. Dit dwingt zakenmensen om hun profielen op Instagram aan te maken voor een effectievere promotie van hun producten. Ten eerste is het belangrijk om jezelf te laten zien als een expert in je vakgebied om je succesvolle werken te demonstreren en een zo nuttig mogelijke informatie te verstrekken. Bovendien moet er ook rekening gehouden worden met het associatieaspect: als de pagina over een expert vertelt, maar de meeste posts reizen en nachtclubfeesten zijn, zal dit de mening van het publiek veranderen. Ze zullen je niet zien als een expert, maar als een feestganger. Meer weten over een krachtig Instagram bedrijfsprofiel? Klik hier.

4. Social selling

Social media wordt voornamelijk gebruikt voor het verspreiden van content. De laatste jaren wordt de inzet van de sociale kanalen steeds meer gebruikt voor het direct verkopen van producten of het genereren van leads. Dit zal in 2021 alsmaar toenemen. De gebruiker van deze kanalen wordt tijdens het scrollen steeds meer in de verleiding worden gebracht en kan met één druk op de knop direct de aankoop voltooien. Online shoppen is nog nooit zo makkelijk geweest.

5. Het aantal likes

Inhoudelijke interacties worden steeds belangrijker. De noodzaak van het krijgen van zoveel mogelijk likes, neemt daarentegen af. Instagram kondigde vorig jaar al aan het aantal likes in zijn totaliteit te gaan verwijderen. De algoritmes gaan zich meer focussen op de engagement tussen de doelgroep en het merk.

Wil jij meer informatie over hoe jij als bedrijf het beste social media kan inzetten in 2021? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en onze online marketeers helpen je graag verder!

Dewi Smeets
Dewi Smeets
[email protected]


X