YouTube als onderdeel van je marketingcampagne?

YouTube heeft dagelijks 2,8 miljoen gebruikers. Het is dus zonde om deze kans om te adverteren te laten liggen. Maar wat is er nu voor nodig wanneer je gaat adverteren op YouTube?

YouTube is onderdeel van Google Ads en net als Search en Display kun je kiezen uit verschillende campagnedoelen: sales, leads, merkbekendheid, websiteverkeer of product- en merk overweging. Vervolgens kies je voor een campagne type. Drie verschillende campagne types worden hieronder uitgelegd.

YouTube InStream

Dit zijn video’s die je na 5 seconden kan overslaan. Ze worden getoond voordat een video start. Deze vorm van advertenties vallen onder de meest gebruikte campagne vorm. Het is bij dit type advertentie van belang om je logo direct te tonen en een pakkend begin in te zetten binnen de eerste vijf seconden. De kans is erg hoog dat iemand er namelijk voor kiest om de advertentie over te slaan. Bij dit type advertentie betaal je overigens pas wanneer iemand minimaal 30 seconden de advertentie bekijkt. Wanneer je video korter is, betaal je pas als de video helemaal wordt afgekeken.

YouTube Discovery ads

Deze advertenties worden weergegeven op meerdere plekken binnen YouTube, bijvoorbeeld bij zoekresultaten, weergavepagina’s van zowel mobiel en desktop en de homepagina van de mobiele YouTube-app. Het betalen voor deze advertenties hoeft alleen wanneer een kijker ook daadwerkelijk op je video-advertentie klikt. De Discovery Ads worden weergegeven op basis van oude zoektermen en de weergegeven video’s van de gebruiker.

Display Advertising

Display advertising is een manier van adverteren waarbij de bekeken video wordt voorzien van een begeleidende banner die zich rechts naast de video afspeelt. Deze vorm van adverteren kan niet worden weg geklikt door degene die de video bekijkt. De advertentie zal minder snel als vervelend worden beoordeeld aangezien deze geen overlap heeft met de video zelf. Binnen deze vorm van adverteren is het niet mogelijk om bewegende beelden of pop-ups weer te geven.

Meer weten of wil je meer voorbeelden zien? Neem contact op of lees hier alles over het succesvol genereren van leads op YouTube en alle do’s en don’ts van YouTube advertising.

Anna Schrander
[email protected]


X