mm-blog-banner-YoutubeAdverteren-1140x457

Succesvol leads genereren via YouTube

Maar wat houden die kansen in?

Voor YouTube adverteren heb je verschillende mogelijkheden. Je kan kiezen tussen TrueView, InSearch of Display advertising. Display advertenties worden weergegeven rechts van de video die wordt bekeken en boven de lijst van videosuggesties. InSearch videoadvertenties worden, zoals de naam al doet vermoeden, weergegeven wanneer iemand naar een video zoekt in YouTube. Dit heeft dus veel weg van Google Search advertenties.

Trueview videomogelijkheden zijn de welbekende advertenties die je zich afspelen voor het YouTubefilmpje. Na 5 seconde krijg je dan de keuze of je de advertentie wilt overslaan of rest van de advertentie te zien. Deze advertentiemogelijkheid heeft zijn naam te danken aan het feit dat de adverteerder ook pas betaald wanneer iemand de advertentie daadwerkelijk bekijkt voor langer dan 30 seconden. Je betaalt dus enkel en alleen voor de geïnteresseerde kijker. Zo kan je dus een groot publiek bereiken, maar betaal je alleen voor potentiële leads.

Targetmogelijkheden

De targetmogelijkheden voor adverteren op YouTube lijken op die van Display advertising van Google Ads. Zo kan je je advertentie inzetten op alle kijkers of juist je doelgroep verkleinen door in te zetten op demografische kenmerken zoals leeftijd en geslacht. Voor InSearch videoadvertenties kan je zoekwoorden targeten en voor TrueView kan je je advertenties inzetten op interessegebied of welke content je doelgroep bekijkt.

Do’s en dont’s voor YouTube advertising

Wil je succesvolle leads genereren via YouTube? Zorg dan dat je video de volgende punten af kan tikken:

  • Een pakkend begin voor de eerste vijf secondes.
  • Bepaal je KPI’s en laat je advertentie hierop aansluiten. Wil je bijvoorbeeld bewustwording creëren? Of zijn je kijkers al klaar om over te gaan op actie?
  • Bepaal je doelgroep en zorg dat je video ook bij hen past.
  • Maak optimaal gebruik van eindkaarten en gebruik een passende call-to-action overlay.
  • Een zichtbaar logo, ook wanneer de skip button in beeld verschijnt!
  • Link je YouTube kanaal met Google Ads.
  • Test twee of drie advertenties door middel van roulatie.
  • Zorg voor een goede opvolging en maak gebruik van Remarketing.

Vergeet niet dat YouTube voor adverteren niet een opzichzelfstaand medium, maar een ideale multichannel marketingtool is. Je kan YouTubegebruikers bereiken waar ze zich ook bevinden, op hun mobiel, laptop en wanneer ze willen streamen op hun TV. Bovendien kan je een Remarketinglijst maken van mensen die je advertentie hebben gezien om hen daarna nogmaals te bereiken via zoekmachines, Social Media of Display advertising.

Kan je wel wat hulp en expertise gebruiken voor het inzetten van video als advertentiemiddel? Neem direct contact op met de specialisten van MijnMarketing.com en wij helpen je graag verder!

Demery Noma
Demery Noma
[email protected]


X