Social formaten

Social spiekbriefje 09-2021

Alle social formaten op een rij!

Het social media landschap staat niet stil, dus wij als full-service marketingbureau natuurlijk ook niet. Wij blijven continu op de hoogte van alle updates en ontwikkelingen. Zo ook over de social formaten die we gebruiken voor Facebook, Instagram en LinkedIn. Om jullie een handje te helpen hebben wij een handig spiekbriefje gemaakt met alle social formaten op een rijtje.

Wil jij graag over alle nieuwe updates en ontwikkelingen op de hoogte worden gebracht? Meld je dan hier aan voor onze gratis social media update. Onze updates vinden maandelijks online plaats en duren slechts een half uurtje.

Waarom is het beter om je afbeeldingen 1,5x groter te maken dan het aanbevolen formaat?

Elk social media kanaal heeft zijn eigen manier van het verwerken van de afbeeldingen die je uploadt. In veel gevallen worden je afbeeldingen op het geadverteerde formaat alsnog gedownsampled naar een lagere resolutie. Dit doen deze kanalen natuurlijk omdat ze de laadtijd van afbeeldingen op je tijdlijn niet te lang willen laten duren. Met het downsamplen verlagen ze dus de kwaliteit van je foto en soms is dit helaas ook zichtbaar. Jammer, want een onscherpe afbeelding is geen goede look voor jouw bedrijf.

De truc om dit dus te omzeilen is: maak je afbeelding 1,5x zo groot dan het geadviseerde formaat. Dan is je afbeelding altijd scherp wanneer je klanten deze op hun tijdlijn voorbij zien komen.

Heb je vragen of hulp nodig bij het bepalen van de juiste formaten? Of lukt het je zelf niet om deze om te zetten? Neem dan zeker contact met ons op!

Sabine Brouns
[email protected]


X