5 must-do Facebook advertentie tips

Doe jij ze al?

Adverteren op Facebook is continue aan verandering onderhevig. Wekelijks worden er updates doorgevoerd en ontdek je als social advertiser nieuwe opties in Facebook’s advertentiebeheer. Maar welke (nieuwe) opties in het Facebook beheer gaan het verschil maken voor je advertentiecampagne? We hebben 5 must-do Facebook advertentie tips op een rij gezet waar je vandaag nog mee aan de slag kunt gaan.

 

1. Maak onderscheid tussen desktop en mobiel.

Aangezien de meeste mensen gebruik maken van Facebook op een smartphone of tablet is je mobiele doelgroep groter. Bovendien verschilt de ervaring van een advertentie op een mobiele telefoon van de ervaring op de desktop. Door een advertentieset aan te maken voor plaatsing op desktop alsmede mobiel kunnen we onderscheid maken in o.a. budget maar ook content. Mobiele gebruikers zijn gebaat bij korte duidelijke teksten, een desktopgebruiker zal sneller een lange tekst lezen.

Facebook Ads Plaatsingen

2. Schakel adverteren in de rechterkolom uit.

De Facebook advertenties in de rechterkolom genereren weinig kliks en vallen nauwelijks op naast alle berichten in je Facebook tijdlijn. Het is dan met name bij de doelstelling: verkeer verstandig om de weergaves in de rechterkolom uit te schakelen. Zo gooi je geen geld meer weg en wordt al je budget besteed aan berichten in het nieuwsoverzicht. Wil je daarentegen dat zoveel mogelijk mensen je advertentie zien op zoveel mogelijk manieren? Dan kun je overwegen om de rechterkolom wel aan te vinken. Zorg dan wel dat de afbeelding goed leesbaar is in de rechterkolom.

Facebook Ads rechterkolom

3. Sluit mensen uit die reeds interactie hebben gehad met je advertentie of Facebookpagina.

Maak bij het samenstellen van je doelgroep slim gebruik van het uitsluiten van personen. Iemand die reeds heeft geklikt hoeft het bericht niet nog meerdere keren voorbij zien komen. Door een aangepaste doelgroep te maken van personen die interactie hebben gehad met je Facebook bericht en deze vervolgens uit te sluiten, zorg je ervoor dat mensen die hebben geklikt, geliked of gedeeld je advertentie niet telkens voorbij zien komen. Wil je nog meer nuance aanbrengen, stel dan een regel in zodat je campagne, advertentieset of advertentie wordt stopgezet wanneer deze een ‘x’ aantal keer voorbij is gekomen bij de geselecteerde doelgroep.

FB Advertentie must-do's

FB Advertentie tips

Facebook Aangepaste Doelgroep tips

Facebook Doelgroep Adverteren

4. Maak een look-a-like audience aan.

Facebook verzamelt ontzettend veel data van gebruikers waar je als Facebook adverteerder dankbaar gebruik van kan maken. Zo kun je een doelgroep maken met mensen die lijken op mensen die interactie hebben gehad met je Facebook pagina of mensen die je website hebben bezocht. Om webverkeer te meten dien je eerst de Facebook pixel in te bouwen op je website, lees hier meer over in onze blog over de Facebook Pixel. De vergelijkbare doelgroep maak je snel en eenvoudig en kun je direct inzetten om je Facebook advertenties aan te tonen en een nieuw publiek te bereiken.

Facebook Advertentie Beheer

5. Maak gebruik van de uitgebreide locatie opties van Facebook.

Een doelgroep optie die vaak over het hoofd wordt gezien is het uitdiepen van de locatie targeting opties van Facebook. Naast mensen bereiken die ergens woonachtig zijn kan dit uitgebreid worden met mensen die een plaats hebben bezocht of personen die in een gebied aan het reizen zijn. Dit kan tot 1 kilometer nauwkeurig rondom je locatie. Zo kun je bijvoorbeeld mensen targeten die in de omgeving van je winkel of restaurant zijn. Lees meer over de nieuwste locatie target mogelijkheden van Facebook.

Facebook Targeting

Aan de slag.

Wil je meer weten over de Facebook advertentie mogelijkheden? Volg dan een van onze trainingen. Laat jij je Facebook advertentiebeheer liever inrichten door onze specialisten. Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Mandy Groeneveld
Mandy Groeneveld
[email protected]


X