Aan de slag met affiliate marketing!

Zes tips om jouw affiliate avontuur mee te starten

   

Waar we in een eerder blog ingingen op wat affiliate marketing precies inhoudt, geven we je nu zes tips om zelf aan de slag te kunnen met affiliate marketing. Bij affiliate marketing ontvangt ‘de affiliate’ een vergoeding voor het doorsturen van websitebezoekers die uiteindelijk een aankoop doen op de website van een adverteerder. Voor een ondernemer is dit een effectieve manier om producten te promoten. Hier een aantal tips zodat jij direct kunt starten!

1. Het affiliate netwerk
Allereerst is het als adverteerder zaak om in aanraking te komen met potentiële publishers. Publishers zijn te vinden op verschillende affiliate netwerk sites. De meest bekende Nederlandse affiliate netwerken zijn: Daisycon, Tradetracker en Awin. Deze websites zorgen ervoor dat een publisher stukken minder tijd kwijt is aan het vinden van de juiste adverteerder. Zorg ervoor dat je een goede deal kunt aanbieden, zodat er genoeg publishers zijn die jouw producten willen promoten via hun website. Wanneer er een deal gesloten is met een publisher, is het zaak om hem toegang te geven tot het promotiemateriaal dat jij te bieden hebt. Het promoten door de publisher kan nu beginnen.

 

2. Kies een publisher die jouw producten of diensten weet te verkopen
Meten is weten! Weet de publisher wat zijn websitebezoekers boeit? Zorg dat jij een deal sluit met een publisher die affiniteit heeft met jouw producten of diensten. Deze publisher begrijpt jouw doelgroep en biedt content die jouw doelgroep aanspreekt. Op deze manier worden meer verkopen gegeneerd.

 

3. Bepaal je doelgroep
Vergroot de kans op verkopen via affiliate advertenties door te kiezen voor de juiste doelgroep! Wanneer het duidelijk is welke doelgroep past bij jouw producten of diensten, kun je gerichter kiezen met welke publisher je een deal sluit. Ook kan advertentiemateriaal specifieker opgemaakt worden.

 

4. Spreid je kansen
Je kunt ervoor kiezen om in zee te gaan met één publisher. Mochten de regels rondom de vergoedingen veranderen waardoor een publisher ermee stopt, dan zul je dit merken aan het aantal verkopen via het affiliate pogramma. Daarom is het slim om een deal te sluiten met meerdere publishers.

 

5. Eerlijkheid voorop
Er is niets zo vervelend dan een misleidende tekst. Zeker niet op een website die schrijft over een andere website of webshop. Websitebezoekers die door foutieve informatie op een website eindigen, haken sneller af en zullen niet snel meer terugkeren. Als adverteerder ben je daarom op zoek naar een publisher die zorgt voor kwalitatief websiteverkeer. Dit wordt gegenereerd door het tonen van juiste informatie aan websitebezoekers. De kans dat deze websitebezoekers een product of dienst aanschaffen is vele malen groter.

 

6. Monitoren, monitoren en nogmaals monitoren
Wanneer de deal gesloten is met een publisher en jij gezorgd hebt dat het promotiemateriaal te downloaden is, is het tijd om te gaan monitoren. Jezelf blind staren op verkopen is niet het enige dat je moet doen. Op het moment dat je een deal gesloten hebt met meerdere adverteerders, is het de kunst om te kijken welke adverteerder het meeste opbrengt.

 

Nu is het aan jou! Ga met behulp van bovenstaande tips aan de slag en pas affiliate marketing toe op jouw product of dienst. Kom je er toch niet helemaal uit of ben je op zoek naar een specialist die bijstuurt waar mogelijk? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Daag ons uit!

Aan de slag met marketing? Tijd voor een kennismaking!
Vul hieronder je gegevens in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met je op.





Categorie: E-commerce, Online Advertising

Plaats een reactie