Social shopping

Aan de slag met Social shopping

Een post op social media die niet alleen je merk uitdraagt, maar ook het aantal verkopen doet stijgen. Welkom in de wereld van Social shopping! In deze blog vertellen wij hoe jij Social shopping kunt inzetten voor jouw bedrijf!

Ons shopgedrag is de laatste jaren flink veranderd. Waar eerst alles in fysieke winkels werd gekocht, schiet hedendaags de ene na de andere webshop uit de grond. Steeds meer fysieke winkels verdwijnen door de komst van deze webshops.

Door corona is dit gedrag nog drastischer veranderd. Eén op de drie Nederlanders heeft tijdens deze crisis meer én grotere bestellingen geplaatst via een online shop.

De social platformen spelen hier slim op in door steeds nieuwe features op het gebied van social commerce uit te brengen. Wij lichten een aantal van deze features toe die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor jouw bedrijf:

Instagram shopping
Deze functie laat je een compleet overzicht zien van foto’s en video’s met jouw favoriete kledingstukken, merken en influencers. Zodra je op een foto klikt kom je direct uit bij de productomschrijving. Op deze pagina zie je meerdere foto’s en video’s van het product, de winkel of het merk, de prijs en vergelijkbare producten. Daarnaast is er de mogelijkheid om de foto/video op te slaan of door te sturen. En niet geheel onbelangrijk; een link naar het product op de website.

Facebook en Instagram betaalfunctie
Door deze betaalfunctie op Facebook en Instagram wordt de customer journey veel korter. Binnen een paar klikken kun je jouw favoriete product afrekenen zonder dat je van platform bent gewisseld. Deze functie is vooralsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, máár zal binnenkort ook in Nederland mogelijk zijn.

Facebook shop
Met de Facebook shop koppel je eenvoudig jouw webshop aan Facebook. Het handmatig starten van een nieuwe webshop via Facebook is ook mogelijk. Voor kleine ondernemingen kan dit een hele goede uitkomst zijn. Maak er dus meteen gebruik van, want deze feature is wel al beschikbaar in Nederland.

Pinterest shopping
Pinterest wordt voornamelijk gebruikt om inspiratie op te doen voordat je een aankoop doet. Het platform beschikt nu over een shopping functie. Door middel van productpins aan te maken en toe te voegen aan jouw catalogus breng je jouw producten onder de aandacht van potentiële klanten. Deze productpins worden verrijkt met metagegevens zodat gebruikers van Pinterest weten dat deze producten te koop zijn. Deze pins bevatten een producttitel, beschrijving, prijs en voorraad van het product.

TikTok shopping
Dit platform is enorm populair onder jongeren. Daardoor biedt de samenwerking tussen TikTok en Shopify een mooie kans voor veel (e-commerce) bedrijven.
Producten worden aangeboden als advertentie of als tag in de berichten.
Door op deze tag te klikken worden TikTok-gebruikers doorgelinkt naar de webshop om af te rekenen.

Alle social media platformen zijn dus druk bezig met allerlei nieuwe features die gericht zijn op social commerce in te bouwen in hun apps. Dit begrip zal dus nog veel in het nieuws zijn en met de jaren flink gaan groeien!

Wil jij deze features gebruiken voor jouw webshop op social media? Neem contact met ons op en onze specialisten helpen je graag verder.

Fleur Reijnders
Fleur Reijnders
[email protected]


X