Page Experience Update

Google Page Experience Update: hoe zat het ook alweer en zijn er (tot nu toe) gevolgen?

Het is alweer een tijdje geleden dat het algoritme van Google een flinke update heeft gekregen. De langverwachte Google Page Experience Update die augustus 2021 in gang is gezet, is je wellicht niet ontgaan. Toen duidelijk werd wat de Update precies ging inhouden, zijn we massaal onze website vitaliteit gaan optimaliseren om de gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Maar zijn er eigenlijk merkbare gevolgen van de Google update? Wij hebben het voor je onderzocht, lees hieronder verder!

Hoe zat het ook alweer met de Page Experience Update?

Even een kleine terugblik naar de update. Waar Google altijd heeft ontkend dat de snelheid van de website rechtstreeks invloed heeft op de score, heeft Google met de Page Experience Update erkent dat dit wel van directe invloed is op de scores binnen Google. De Google Page Experience Update draait helemaal om de “Core Web Vitals” van de mobielvriendelijkheid van de website. Het geheugen wat meer opfrissen? Lees dan de vorige blog van mijn collega!

Optimaliseren, optimaliseren en optimaliseren

Natuurlijk doen we er alles aan om onze scores binnen Google te verbeteren. Bij de uitrol van de Update is het dan ook van belang dat je vroegtijdig handelt en je zaken netjes op orde hebt. Toch kan het per website verschillen wat je wel en niet zelf kan optimaliseren. Zo moet je voor enkele zaken de webbouwer contacteren. Breng dus eerst in kaart wat de metingen zijn van de: Largest Contentful Paint (LCP), de Cumulative Layout Shift (CLS) en de First Input Delay (FID). Deze pijnpunten zijn te achterhalen via de Pagespeed Insights of Google Search Console.

Zijn er (tot nu toe) merkbare gevolgen van de Google Page Experience Update?

Het is glashelder dat stilzitten geen optie is, zolang je niet goed of naar wens scoort in Google is de klus niet geklaard. Google verandert met de Update dan ook een ranking factor die overduidelijk van invloed blijkt te zijn, toch? Of zijn er tot nu toe geen harde gevolgen? Waar sommige bedrijven merkbaar de gevolgen van de update zagen, hadden anderen weinig last hiervan. Veilig browsen is al een langere tijd gebruikelijk en wanneer jouw doelgroep voornamelijk via mobiel zocht, voldeed je al redelijk aan de Google Page Experience Update. Veel nieuwgebouwde websites voldoen dan ook al aan deze punten. Wanneer Google met een grote update in het algoritme komt, dan is het vanzelfsprekend dat je aan deze eisen wilt voldoen. Anders riskeer je minder zichtbaarheid, minder bezoekers en minder omzet. Dat wil niemand!

Doe de gratis Quickscan!

Zeker weten of jouw website voldoet aan de Google Page Experience Update? Of merk je sinds een aantal maanden dat je minder bezoekers ontvangt op je website? Vraag een gratis Quickscan aan! De specialisten van MijnMarketing.com staan voor je klaar!

About The Author

Iris Tolen
Iris Tolen
[email protected]


X