Hoe zet je vlogs in voor jouw bedrijf?

Een paar jaar geleden schoot de ene na de andere vlogger uit de grond. Iemand met een camera/ telefoon in de hand is niet meer uit het straatbeeld weg te denken en werd dit bij het grote publiek met open armen ontvangen.

Want zeg nu eerlijk, zijn we niet allemaal nieuwsgierig naar de verhalen van anderen? Zo bleek de ‘vlog’ een laagdrempelig, maar krachtig middel om je verhaal te delen met de hele wereld. Laat dit nu net een interessant stukje marketing en communicatie zijn voor jou als bedrijf. Deze manier van storytelling en video-content is eigenlijk niet meer weg te denken in een online marketingstrategie. Maar de grote vraag die dan rest; hoe zet je die vlogs in voor jouw bedrijf?

Waarom zakelijk vloggen?

Voordat we doorgaan naar het daadwerkelijk inzetten van zakelijk vloggen, is het belangrijk om te weten waarom dit stukje content creatie zo belangrijk is voor jouw bedrijf:

#Verbinding

Door middel van de laagdrempeligheid en de persoonlijkheid creëer je echt een connectie met de doelgroep. Kijkers krijgen door de vlogs een gezicht bij jouw bedrijf en personeel én op deze manier bouw je een vertrouwensband met ze op. Hierdoor zullen klanten sneller geneigd zijn om over te gaan tot de koop van een product en/of dienst.

#Online vindbaarheid

Na Google, is YouTube de meest populaire zoekmachine. Laat dit nu net het meest ideale platform zijn om jouw vlogs op de te delen. Zo vergroot je naast jouw vindbaarheid op YouTube ook meteen de vindbaarheid op Google. Door bijvoorbeeld geschikte zoekwoorden toe te voegen sla je al een hele grote slag.

#Storytelling

Vlogs zijn het perfecte middel om een verhaal tot leven te laten komen. Zo kan een persoon letterlijk zijn of haar verhaal delen of laat je de beelden voor zich spreken. Inspireer mensen zodat ze zich betrokken voelen bij jouw verhaal, waardoor mensen deel uit willen maken van jouw bedrijf of merk.

Wat voor een soort zakelijke vlogs zijn er?

Een persoon met een camera in de hand die je meeneemt tijdens zijn of haar dag, zo begon het ooit allemaal. Maar tegenwoordig is een vlog uitgegroeid tot een mini-documentaire. Zo onderscheiden we momenteel vijf categorieën binnen het zakelijk vloggen, ieder met zijn eigen doelen;

Stel van tevoren altijd je doelen en doelgroep(en) vast. Wat wil je bereiken met de vlogs en voor welke doelgroep zijn deze bedoeld? In dit soort video’s is het namelijk heel belangrijk dat de video altijd van toegevoegde waarde is voor de doelgroep, om zo de aandacht van de kijkers te behouden. Hierbij is één ding zeker: met zakelijk vloggen kun je allerlei kanten op!

Zou je het liefst vandaag al aan de slag gaan met een vlogcamera, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dat begrijpen wij maar al te goed! Neem daarom vrijblijvend contact met ons op en kijk samen met onze specialisten naar de mogelijkheden binnen de video-content voor jouw bedrijf.

Chiara Geurts
Chiara Geurts
[email protected]


X