De kracht van video

Het kijken van een video of het lezen van een bericht. Voor welke optie ga jij? De meeste mensen kiezen in dit geval vaak voor de video. Dit komt omdat mensen voornamelijk visueel zijn ingesteld. Het is daarnaast een feit dat bewegende beelden in combinatie met geluid beter blijven hangen dan een stukje tekst dat je leest op bijvoorbeeld social media. En dat is eigenlijk precies wat je wilt voor jouw bedrijf, toch? Met jouw verhaal blijven hangen bij je doelgroep. Maar wat is nou echt de kracht van video? En hoe zet je dit het beste in? We vertellen het in onze blog! 

Niet meer weg te denken

Video is hedendaags niet meer weg te denken als type content. Elk scherm biedt de mogelijkheid om een video te tonen. Daarnaast is het tegenwoordig heel eenvoudig en toegankelijk om een video te uploaden op social media platforms. Het is zelfs zo dat het algoritme van social media platforms zo is ingericht dat video’s voorrang krijgen in je tijdlijn op ‘normale’ posts. Een video is dus dé manier om mensen te bereiken en je kanalen te laten groeien. Benieuwd naar onze video creaties? Bekijk hier onze showreel.

Op de juiste manier een video inzetten 

Het plaatsen van een video is dus een goede manier om veel mensen te bereiken. Dit wilt echter niet meteen zeggen dat elke video écht werkt. Het is belangrijk dat je goed nadenkt welke boodschap je wilt overbrengen en dat de video de juiste doelgroep aanspreekt. Daarnaast speelt de duur van een video ook mee in de kans van slagen. Zo werkt een video van 30 seconden beter in de kijkfase, terwijl in de koopfase een video van 10 minuten of langer beter werkt. Denk dus goed na in welke fase van de customer journey de klant zich bevindt en laat je boodschap op de juiste manier aansluiten. 

Een video in de kijkfase  

In deze fase wil je de doelgroep leren kennen. Je wilt naamsbekendheid creëren en laten zien waar jouw bedrijf voor staat of welke toegevoegde waarde jouw product heeft. Er is in deze fase nog geen band met de doelgroep. Je wilt de aandacht trekken van je doelgroep. Een korte, maar krachtige video zal hier daarom beter scoren. Probeer je doelgroep in deze video te verleiden en slimmer te maken door het delen van jouw expertise of product. Hoe je dit doet? Met een ‘How-to-video’ of een productvideo. 

Een video in de kiesfase 

Wat goed werkt in deze fase is een testimonial video. Met deze video laat je bestaande klanten hun ervaringen delen. Dit mag overigens best een langere video zijn. Wel kun je een korte preview gebruiken om je doelgroep via social media te triggeren om de volledige video te kijken (op je website bijvoorbeeld).

Naast deze video’s zijn er nog tal van andere video’s die je kunt inzetten voor jouw bedrijf. Denk hierbij aan een leuke bedrijfsvideo, een wervingsvideo, een aftermovie of misschien wel korte reportages. Op beeld is er heel veel mogelijk. Wil jij aan de slag met een video voor jouw bedrijf? Onze videograaf staat klaar om jouw boodschap over te brengen op beeld! Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Femke Jongen
[email protected]


X