mm-blog-banner-socialVideo-1140x457

Social Media video’s, in 2019 nog steeds HOT

1. Wie

De doelgroep die actief video’s op Social Media bekijkt, bestaat grotendeels uit -surprise, surprise- millenials (gebruikers tussen de leeftijd van 25-34). Hiernaast spenderen mannen 40% meer tijd op internet aan het bekijken van video’s dan vrouwen.

2. Kwaliteit

Zorg dat je video’s direct op Social Media plaatst. Het plaatsen van een linkje naar de YouTube video zorgt ervoor dat je ‘afgestraft’ wordt door Facebook. Door het direct plaatsen van de video krijgt je video namelijk voorrang in het algoritme. Zorg hiernaast dat je video maximaal 2 minuten lang is. Uit onderzoek is gebleken dat je video op deze manier meer reacties, likes, en deelacties ontvangt. Let wel op dat een Instagram video maximaal één minuut kan duren.Aangezien Social Media vooral mobiel gebruikt wordt, heeft dit gevolgen voor de afmeting van de video. Horizontale video’s worden vervangen door verticale video’s. Zo hoeven gebruikers hun scherm niet meer te draaien om een video te bekijken. Speel hier dus slim op in!De ABCD voor VideoGoogle heeft het fenomeen: de ABCD van video voor goede video content opgezet. Wanneer je video aan deze punten voldoet, is je video van succes gegarandeerd.

Attention:
De video moet binnen de eerste paar seconden al je aandacht trekken en deze ook vasthouden. Een van de belangrijkste punten is de framing van de video. Zorg dat er meerdere verschillende shots in de video opgenomen worden. Een video die maar uit één shot bestaat trekt nauwelijks aandacht.

Brand:
Het is belangrijk dat het merk sterk in de video benadrukt wordt. Zorg ervoor dat je je merk binnen de eerste paar seconden in je video benoemt of langs laat komen. Let daarbij op dat je dit op een subtiele manier doet waardoor het benoemen natuurlijk overkomt. Zo wordt dit als niet-storend ervaren en blijven gebruikers langer naar de video kijken.

Connect:
Zorg dat je storytelling on point is. Probeer door middel van emotie en het vertellen van een pakkend verhaal een band met de gebruiker op te bouwen.

Direct:
Sluit de video met een duidelijke call to action af. Laat weten wat je van de gebruiker verwacht. Moeten ze meer informatie over je merk opvragen of wil je dat ze je product meteen aanschaffen? Gebruik hier bijvoorbeeld de ‘lees meer’ of de ‘shoppen’ buttons voor.

3. Ondertiteling

85% van de video’s worden zonder geluid bekeken. Zorg dus dat je de video van ondertiteling voorziet. Dit doe je door een SRT bestand bij de video te uploaden. Het betekent echter niet dat geluid totaal niet nodig is. Geluid en geluidseffecten spelen een belangrijke rol bij video’s en moet je dus zeker niet achterwege laten.

Dus, heb je besloten om video’s in je Social Media strategie te integreren? Zorg er dan voor dat je video’s direct op de pagina plaatst, je video maximaal 2 minuten duurt en je de juiste afmetingen voor je video hanteert. Let ten slotte op dat je een duidelijke boodschap vertelt en ondertiteling aan je video toevoegt. Heb je al deze stappen gevolgd? Dan ben je sowieso van succes gegarandeerd!

Fenna Langeslag
Fenna Langeslag
[email protected]


X