Zie jij door alle stories het kanaal nog?

Stories, ze zijn tegenwoordig niet meer van social media weg te denken. Via deze functie worden losse foto’s en video’s samengevoegd tot één verhaal. Volgers hebben vervolgens 24 uur de tijd om het persoonlijke verhaal te bekijken. Vaak volgt de doelgroep je op meerdere kanalen zoals LinkedIn, Twitter, Instagram en Facebook. Het is daarom belangrijk om niet op elk kanaal dezelfde uiting en boodschap te vertellen. Benieuwd hoe je kan inspelen op de story voordelen van elk social media kanaal? Lees dan zeker verder!

LinkedIn
Stories op LinkedIn bieden bedrijven de mogelijkheid om de missie en visie op een professionele manier over te brengen. Door middel van korte teasers kun je inspelen op de emotie van je doelgroep. Wil je meer weten over het inzetten van stories op LinkedIn? Lees hier meer over de mogelijkheden van stories op LinkedIn.

Twitter
Sinds novermber 2020 heeft Twitter ook een story optie gelanceerd, genaamd Fleets. Je zult waarschijnlijk denken “Poeh, weer een story optie”. Toch is het als bedrijf zeker aan te raden om Fleets in te zetten. Volgers kunnen reageren op de story door het versturen van een DM. Je verlaagt zo de drempel en maakt de het contact tussen jou en je volger persoonlijker en eenvoudiger.

Instagram
Instagram is een interactief social media kanaal. Gebruikers verwachten daarom ook dagelijks in de stories nieuwe updates en content te zien. Een groot voordeel van Instagram stories is de highlight-functie. Deze functie geeft je volgers de mogelijkheid om terug te kijken wat je onlangs hebt gepost. Benut deze functie als bedrijf door hier je producten, aankondigingen en acties op te nemen! Lees hier waarom Instagram stories onderdeel moet zijn van de marketing van jouw bedrijf.

Facebook
Door Facebook stories in te zetten, word je bereik gemiddeld 10 keer zo groot (#winning!). Zet de stories in om acties of nieuwe producten en diensten te promoten, of maak gebruik van bewegend beeld en geluid om je bereik nog meer te vergroten. Bewegend beeld en geluid is zeer positief voor de betrokkenheid van je publiek. Uiteindelijk verdwijnt de story vanzelf na 24 uur en kan je weer een nieuwe actie inzetten.

Wil je graag aan de slag gaan met het plaatsen van stories maar weet je niet hoe of ben je op zoek naar inspiratie welke content je het beste kunt delen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze social marketeers staan altijd voor je klaar!

Gina Janssen
[email protected]


X