10K gratis advertentietegoed per maand voor non-profit organisaties

Stel je eens voor wat je allemaal zou kunnen doen met een maandelijks advertentietegoed van $ 10.000 van Google Ads. Heel veel waarschijnlijk. Werk jij voor een non-profit organisatie? Dan zou het zomaar eens kunnen dat je die $ 10.000 aan advertentiebudget per maand kan krijgen d.m.v. Google Grants. Een unieke kans die je zeker niet voorbij wilt laten gaan. 

Maar wat is Google Grants?
Google heeft als het ware een eigen sponsorprogramma waarmee ze non-profit organisaties helpen met het vinden van donateurs, vrijwilligers, hun verhaal te verspreiden of hun missie te halen. In de praktijk wilt dat zeggen dat je precies hetzelfde account als online adverteren met Google Ads krijgt waar elke maand $ 10.000 uitgegeven kan worden. Dat is op het moment van schrijven omgerekend € 8131,15 per maand, dus ongeveer € 271,- per dag aan Google advertenties. Helaas krijg je dit natuurlijk niet zomaar. Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen om hier gebruik van te mogen maken.

Voorwaarden:
1. Ten eerste moet het om een non-profitorganisatie gaan met een geldige liefdadigheid status, oftewel volgens Google: “Organisaties moeten geregistreerd zijn bij TechSoup Nederland, de regionale afdeling van TechSoup Global. Organisaties moeten zijn geregistreerd bij of worden erkend door relevante autoriteiten als: (1) verenigingen of stichtingen voor het algemeen nut (Algemeen Nut Beogende Instelling – ANBI); (2) verenigingen of stichtingen die anderszins op non-profitbasis werken voor het algemeen nut; of (3) kerken en andere religieuze organisaties (kerkgenootschappen en hun zelfstandige onderdelen).”

2. Is het gelukt om aan punt 1 te voldoen en heb je een Google Grants account toegewezen gekregen? Dan ben je er helaas nog niet. Je account moet nu ingericht worden met advertentiecampagnes zodat de advertenties van de non-profit organisatie worden getoond in Google en optimaal gebruik maakt van het advertentiebudget. 

3. Ook deze advertenties moeten weer aan verschillende voorwaarden voldoen:
-Minimum CTR van 5%
-Minimaal 2 advertentiegroepen per campagne
-Minimaal 2 advertenties per advertentiegroep
-Minimaal 2 sitelink extensies per campagne

We kunnen ons zomaar voorstellen dat Google Grants voor nu nog onbekend terrein is. Geen punt. Wij helpen je graag om te achterhalen of jij ook in aanmerking komt voor Google Grants. Ben jij één van de geluksvogels? Dan kijken we uiteraard ook graag met je mee hoe je advertenties het beste ingericht kunnen worden. Neem dus gerust vrijblijvend contact met ons op en dan bespreken we samen de mogelijkheden!  

Bart Pluijmaekers
Bart Pluijmaekers
[email protected]


X