De kracht van sterke webteksten

Als ondernemer ben je expert in je eigen vakgebied en weet je alles tot in de fijne details te omschrijven. Maar blijft de webtekst dan nog begrijpelijk? Hoe vinden potentiële klanten jouw bedrijf online? En hoe wordt alle informatie op de juiste manier geordend? In dit blog geven we enkele tips die bijdragen aan de antwoorden op deze vragen. 

Toegankelijk met tekst

In 2024 moeten alle websites voldoen aan bepaalde toegankelijkheidseisen. Ook webteksten dragen hieraan bij. Lange lappen tekst zonder tussenkopjes of witregels zijn natuurlijk niet de bedoeling. Met titels en tussenkopjes schep je orde in de chaos. Houd bij het schrijven van teksten rekening met de toegankelijkheid. Zorg dat het taalgebruik in een tekst in lijn is met een bepaald taalniveau. Denk bijvoorbeeld aan laaggeletterden, zij hebben moeite met het begrijpen van woorden en teksten waarvan jij wellicht denkt dat iedereen ze begrijpt.

Hand in hand met SEO

Goede teksten dragen bij aan het optimaliseren van de vindbaarheid van jouw website in Google. Dat draagt bij aan je bereik, maar ook aan je omzet. De SEO-specialist onderzoekt welke zoektermen veel worden gebruikt, waarna je deze als copywriter verwerkt in de webteksten. Dit kan ook worden toegepast op oudere pagina’s die jaren geleden zijn gemaakt.

Informatie in een trechter

Met de vooraf bepaalde doelstelling voor ogen, gaat de copywriter aan de slag met het verdelen van de relevante informatie. De homepage is natuurlijk de binnenkomer, gevolgd door achterliggende pagina’s die zijn gevuld met informatie waar je doelgroep naar zoekt. Het trechteren van informatie draagt ook bij aan een goede customer journey. Informatie moet namelijk niet alleen relevant zijn, maar ook op de juiste plek staan.

Tone of voice

De website is vaak een van de eerste contactmomenten met jouw potentiële klant. Het is daarom van belang om de juiste tone of voice te gebruiken. Met een goede tone of voice sta je dichtbij je doelgroep, zorg je voor herkenbaarheid en kun je je onderscheiden van de rest. Hartstikke belangrijk dus, die tone of voice!

Wil jij ook heldere en pakkende teksten voor jouw diensten of producten, maar vraag je je af hoe? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Maxime Paulis
Maxime Paulis
[email protected]


X