facebook cover videos

Ga nu aan de slag met Facebook cover videos

Vertel jouw verhaal

Dat Facebook cover video’s al uitgerold waren in grote delen van de wereld wisten we al lang. Maar wanneer ze beschikbaar werden voor onze pagina’s blijft toch maar weer de vraag. We sprongen dan ook een gat in de lucht toen bleek dat de cover video van Facebook ook beschikbaar is voor de Facebook pagina’s in het beheer van MijnMarketing.com.

Onze social media specialisten zijn onmiddellijk aan de slag gegaan. Check de Facebook pagina’s van o.a. Bufkes en Classic Camper Verhuur en ontdek de dynamiek die de cover video toevoegt aan je pagina.

Facebook heeft zich afgelopen jaren volledige gefocust op video content. De introductie van de cover video voor pagina’s sluit hier natuurlijk naadloos bij aan. Maar hoe werkt dat nu zo’n Facebook cover video en waarom is het van toegevoegde waarde voor jouw pagina.

Plaats een Facebook cover video

Het uploaden van een Facebook cover video verschilt niet veel van een cover photo. Ook de voorgestelde Facebook cover dimensies komen overeen. Kies voor een optimaal resultaat een video van 820 x 312 pixels en kan 20 tot 90 seconden duren. De video wordt automatisch afgespeeld zodra iemand de pagina bezoekt. Zo wordt onmiddellijk de aandacht van de bezoeker gewekt. Het geluid is automatisch gedempt. Wanneer een bezoeker het geluid wil afspreken kan dit door de bekende in- en uitschakel knop.

Storytelling en Facebook cover video

Zal de video cover meer bereik en bezoekers naar je Facebook pagina trekken? Nee, niet direct. Waarom is het dan toch interessant om te kiezen voor Facebook Video? Facebook cover video geeft jou de mogelijkheid het verhaal van jouw bedrijf of merk optimaal te vertellen. Storytelling is al enkele jaren een hot topic in marketingland en Facebook geeft je een nieuwe tool in handen om dit nog meer uit te diepen.

Facebook cover video en meer…

Wil jij aan de slag met Facebook video en de Facebook cover video? Ben jij benieuwd hoe jij de verschillende types Facebook content optimaal kunt inzetten? Meld je dan aan voor onze MijnMarketing.com Facebook trainingen. Wil jij liever 1-op-1 advies? Dat kan. Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Wij gaan graag voor je aan de slag.

Mandy Groeneveld
Mandy Groeneveld
[email protected]


X