Haal jij het maximale uit Pinterest?

Pin it to win!

Haal jij al het maximale uit jouw Pinterest pagina? Lees in dit artikel waarom het zo belangrijk is om als bedrijf Pinterest zo goed mogelijk in te zetten. Hiernaast geven we 4 tips om de meest aantrekkelijke pins te pinnen!

Pinterest, een groeiend Social Media medium dat momenteel wereldwijd 150 miljoen actieve gebruikers telt. Het medium heeft een enorm bereik en dat is een prachtige kans om als bedrijf op in te spelen? Bovendien gebruiken Pinterest gebruikers het medium om koopbeslissingen te maken. Ga eens na, een pin blijft een hele week lang “hot”. Bij een Facebook post is dit slechts een kleine 90 minuten. Uit onderzoek is ten slotte gebleken dat een pin leidt tot 6 pagina weergaven. Dat zijn weer 6 personen die geïnteresseerd zijn in jouw product en bedrijf! Maar op welke manier zorg je nu dat die personen ook daadwerkelijk op jouw pin klikken? We geven je 4 tips!

 

Met deze 4 tips haal jij het maximale uit je Pinterest Bedrijfspagina!

 

1. Maak horizontale Pins

Er is gebleken dat horizontale pins het beste presteren op Pinterest, deze genereren het meeste verkeer naar een website. De ideale verhouding voor een pin is de 1:3,5 ratio. Je deelt dan de lange kant van je afbeelding door 3,5 en je hebt jouw ideale afmeting.

 

2. Post tijdens de piekuren

Voor de retail en fashionbranche is het belangrijk jouw pin op vrijdag rond 15:00 ’s middags te delen. Verder is het slim te posten op zaterdag, in de namiddag en in de avond. Vermijd pinnen tijdens de reguliere kantooruren. Tijdens deze tijden vindt er er weinig betrokkenheid op het medium plaats. Let op, pin niet meer dan 1x per uur. Ten slotte raadt Pinterest aan 5-20 pins per dag te pinnen, niet meer.

 

3. Voeg een call to action aan een pin toe

Nog maar weinig bedrijven maken gebruik van deze methode. Een klein bericht als “schrijf je in” of “klik hier voor meer informatie” aan het einde van de omschrijving van je Pin maakt al het verschil. Een call to action op een pin verhoogt de betrokkenheid van jouw content met 80%! Maak er dus zeker gebruik van.

 

4. Creëer uitgebreide pins

Een uitgebreide pin, oftewel een rich pin laat alle belangrijke informatie op een pin zien. Er bestaan vier verschillende soorten uitgebreide pins.

  • Productpin: laat de prijs, de beschikbaarheid en meer informatie van een product zien.
  • Receptpins: laat meer informatie over de ingrediënten en bereidingstijd zien.
  • Artikelpins: laat de kop en beschrijving van het artikel en informatie over de auteur zien.
  • App pins: geven een installeerknop weer waarbij gebruikers de app kunnen downloaden zonder Pinterest te verlaten.

Uitgebreide Pin

Aan de slag!

Dus, twijfel niet langer en maak speciaal voor jouw onderneming een Pinterest pagina aan! Zorg dat je lange content plaatst, tijdens te piekuren post, een call to action toevoegt en uitgebreide pins creëert. Meer informatie nodig? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op!

Fenna Langeslag
Fenna Langeslag
[email protected]


X