Het nieuwe LinkedIn bedrijfspagina design

Hoe bereid jij je voor?

Heb jij dikwijls het gevoel dat de energie en tijd die jij in je LinkedIn bedrijfspagina stopt zich niet vertalen in het juiste resultaat? En overweeg jij te stoppen met het actief onderhouden van jouw LinkedIn bedrijfspagina? Think twice! LinkedIn heeft namelijk een nieuwe admin experience voor de bedrijfspagina aangekondigd. En deze zal een hoop positieve verandering brengen. Nadat LinkedIn deze week in Nederland de nieuwe lay-out voor desktop gebruikers heeft uitgerold, is het wachten tot de nieuwe admin experience voor bedrijven beschikbaar wordt in ons land.

Maar wat houdt de nieuwe LinkedIn bedrijfspagina admin experience precies in? En hoe kunnen bedrijven zich hierop voorbereiden? In deze blog geven we een kijkje in de nieuwe admin experience en geven we tips hoe jij je kunt voorbereiden op de nieuwe admin experience voor LinkedIn bedrijfspagina’s.

Learn from the best

Zoals gebruikelijk bij grote ontwikkelingen bij de grote Social Media kanalen heeft een select groepje grote spelers, waaronder Microsoft en GE, reeds toegang gekregen tot de bèta-versie van de nieuwe admin experience. Deze bedrijven zijn volop aan het testen hoe ze de nieuwe lay-out optimaal kunnen inzetten voor hun bedrijf. Leer dus van de beste, neem een kijkje op de LinkedIn bedrijfspagina’s van o.a. Microsoft, Ricoh en Adobe. En bereid je voor op de het uitrollen van de nieuwe admin experience in Nederland.

In de tussentijd biedt LinkedIn voor bedrijven de mogelijkheid rond te kijken in de nieuwe admin experience. Haal hier je voordeel uit. Snuffel rond, ontdek nieuwe mogelijkheden en zorg dat jij zodra de nieuwe admin experience gelanceerd wordt een streepje voor hebt op jouw concurrenten.

Wat gaat er veranderen?

Het design

De nieuwe lay-out van LinkedIn past precies in de trend die we de afgelopen jaren hebben gezien. Eenvoudig en clean, zonder poespas. Met nadruk op grotere afbeeldingen en minder tekst navigeer je eenvoudig door het nieuwe design.

Houd rekening met nieuwe dimensies voor de LinkedIn bedrijfspagina cover en logo:
• LinkedIn company page cover: 1536 x 768 pixels
• LinkedIn company page logo: 300 x 300 pixels

company page design

Naast een nieuw design biedt de nieuwe bedrijfspagina ervaring 3 content opties – overview, jobs en life – waar jouw volgers op een nieuwe manier kennis kunnen maken met jouw bedrijf.

Overview

Wanneer je klikt op de ‘overview’ tab, verschijnt alle informatie over jouw bedrijf – over ons, specialiteiten, industrie, company size etc. – is niet veranderd en zal automatisch worden overgenomen uit het oude design.

Het nieuwe LinkedIn design geeft tevens de mogelijkheid om foto’s van jouw bedrijf aan prospects, partners en klanten te tonen. Ben jij trots op de cultuur binnen je onderneming, je medewerkers en werkruimtes? Dan bieden de company photos een perfecte gelegenheid dit aan de buitenwereld te tonen.

Maak jij op je huidige LinkedIn bedrijfspagina gebruik van Showcase Pages, dan gaat het nieuwe LinkedIn design jou zeker bevallen! Het nieuwe design plaats namelijk de verschillende business units van jouw bedrijf in de spotlight. Dit maakt het voor prospects en bestaande klanten eenvoudig om jouw bedrijf beter te leren kennen en het helpt jou de relatie met hen aan te sterken.

De meningen verschillen of de company updates in het nieuwe LinkedIn bedrijfspagina design een verbeteringen zijn ten opzichte van het huidige design. Ja, esthetisch ziet het er allemaal een stuk aantrekkelijker uit en updates zijn makkelijker te lezen. Echter volgers dienen naar de overview tab te gaan en naar onder te scrollen om alle posts te zien. Er is niet langer een preview van de tekst, dus waar je in het verleden veel tijd kwijt was aan het samenvatten van content, hoef je je daar nu geen zorgen meer over te maken. De focus ligt op de afbeelding en titels. De taak van de (online) marketeer is te ervoor te zorgen dat de titel, afbeelding en het artikel elkaar complementeren.

Jobs

Het nieuwe ‘Jobs’ tabblad maakt het eenvoudiger om openstaande vacatures te promoten. Tegelijkertijd is het voor werkzoekenden eenvoudiger om te navigeren door de verschillende openstaande functies bij jouw onderneming en daarbij jouw bedrijf beter kan leren kennen. Een win-win situatie! Daarnaast worden openstaande vacatures weergegeven in de ‘top-banner’ van de nieuwe bedrijfspagina.

Schermafbeelding 2017-01-27 om 13.41.13

Life

Tegenwoordig Google’en (potentiële) klanten en medewerkers eenvoudig jouw bedrijf om de waardes en cultuur van de onderneming te ontdekken. Dit nieuwe feature van LinkedIn is daarom ontzettend interessant.

Van ideeën van medewerkers tot afbeeldingen tot het teambuilding uitje, alle activiteiten die de unieke bedrijfscultuur van jouw bedrijf weerspiegelen kunnen hier op een plek worden weergegeven. Dit biedt de kans een beeld te creëren van de prestaties van jouw bedrijf, laat zien waar je trots op bent! Bedrijven als IBM en GE hebben duidelijk veel tijd gestoken om de ‘Life’ pagina in te richten met gedetailleerde informatie over expertise, waardes, cultuur en meer ondersteund door branded videos en afbeeldingen.

LinkedIn IBM LinkedIn GE

Vandaag nog starten met een LinkedIn Bedrijfspagina?

Ben jij klaar voor de nieuwe admin experience van LinkedIn? Daag ons Social Media team uit en zorg dat je de concurrentie een stap voor bent. Interesse? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Mandy Groeneveld
Mandy Groeneveld
[email protected]


X