Creatieve vormgeving

Social Spiekbriefje 08-2022

Heb jij last van afbeeldingen die niet volledig op jouw social media kanalen worden weergegeven? Waarschijnlijk gebruik je niet de juiste formaten. Daarom hebben wij alle social media afmetingen van dit moment op een rijtje gezet. Het MijnMarketing.com Social Spiekbriefje geeft in één oogopslag weer welke afmeting jij moet gebruiken. Superhandig!

Welke afmetingen staan op het spiekbriefje?

Op het Social Spiekbriefje vind je verschillende afmetingen voor Facebook, Instagram en LinkedIn. Zo geven we aan welk formaat een Facebook post moet zijn, maar ook een header op LinkedIn.

Waarom zijn afbeeldingsformaten van belang?

Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden. Het gebruik van juiste afbeeldingsformaten is belangrijk om je afbeelding goed over te laten komen. Je wilt immers geen afbeelding publiceren waar een deel van de tekst wegvalt. Een goed uitziende afbeelding of video zorgt voor een professionele uitstraling en dat mensen getriggerd worden en de boodschap blijft beter hangen. Het kan zelfs leiden tot een hogere conversie.

Welk social media kanaal past het beste bij jouw bedrijf?

Dat hangt van een aantal zaken af. Je moet weten waar jouw doelgroep actief is, maar ook of het platform wel geschikt is voor de content die jij wil plaatsen. Twijfel jij nog welk social media kanaal jij kunt inzetten voor jouw bedrijf? Lees dan hier onze blog met daarin 5 tips bij het kiezen van een social media kanaal.

Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwe updates en ontwikkelingen op het gebied van Social Media? Meld je dan hier aan voor onze gratis Social update. Collega Mandy Groeneveld brengt jou binnen een half uur volledig op de hoogte.

Robin de Vries
[email protected]


X