MM-blog-banner-API-key-aanvragen-def-1-1140x457

Zo blijf je de Google Maps kaart gebruiken

Volg de stappen

Oh jee, je komt erachter dat de Google Maps-kaart niet meer op je website beschikbaar is. Hoe heeft dit kunnen gebeuren en wat doe je om het kaartje te kunnen blijven gebruiken?

Ruim een jaar geleden heeft Google aangekondigd dat het gebruik van de Google Maps API kaart niet altijd meer gratis is. De kosten worden bepaald aan de hand van het aantal weergaven, ook wel bekend als het pay as you go model. Voor de meeste kleine bedrijven zal de applicatie gewoon gratis blijven. Er wordt namelijk een gratis tegoed van 200 dollar per maand weggegeven. Dit staat ongeveer gelijk aan 25.000 weergaven per dag.

Hoe aan de slag?
Omdat Google zeker wilt zijn dat je betaalt wanneer het tegoed overschreden wordt, is het essentieel dat je betalingsgegevens aan worden gevuld. Om dit te voltooien helpen we je op weg met een simpel stappenplan.

  1. Bezoek de Google Maps platform pagina: https://cloud.google.com/maps-platform/. Als het goed is krijg je meteen een pop-up met “get started” of “GPC kosteloos uitproberen” in beeld.
  2. Selecteer vervolgens het product “Maps” en klik op doorgaan.
  3. Maak een projectnaam aan en klik op volgende.
  4. Heb je nog geen facturerings account? Dan krijg je nu de kans om deze aan te maken en te koppelen aan je account. Na het doorlopen van alle stappen wordt er een API-sleutel voor je aangemaakt.

Dan is het nu tijd om de API-key op je WordPress website te installeren. Het is belangrijk om even uit te zoeken welke thema’s en plugins de Google Maps Kaarten tonen. Vanaf nu kan je nagaan of je de mogelijkheid hebt gekregen om jouw Google Maps API-sleutel te plakken.

Het kan gebeuren dat het niet meteen lukt met bovenstaand stappenplan. Kom je er niet uit? Of heb je nog vragen? Aarzel niet, maar neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Melvin Klaare
Melvin Klaare
[email protected]


X