tiktok tips

5 tips om jouw TikTok content een boost te geven

TikTok is booming onder jongeren. Ondanks kritiek op de app over het al dan niet delen van gegevens met de Chinese overheid, zijn veel bedrijven op zoek naar manieren om het social medium in te zetten om in contact te komen met het jongere publiek. Van grote namen als McDonalds tot lokale supermarkten en onderwijsinstellingen. TikTok wordt steeds populairder onder bedrijven!

Maar zoals alle sociale platforms is het boeken van succes niet zo eenvoudig als alleen maar een video uploaden. Als je viral content wilt creëren voor TikTok, moet je weten waar gebruikers op reageren, wat voor soort content ze leuk vinden, welke onderwerpen hot zijn en welke hashtags trending. Daarom geven wij je in dit blog 5 tips om jouw content een boost te geven.

5 tips om jouw TikTok content een boost te geven

Gelukkig helpt TikTok ons een handje en heeft het platform een lijst gepubliceerd met tips om jouw content naar een hoger niveau te tillen! Wij hebben de meest interessante tips op een rij gezet.

 1. Go Vertical
  Verticale video’s presteren het beste op TikTok, net zoals video’s die langer duren dan vijf seconden.
 2. Focus niet op likes
  TikTok adviseert bedrijven om de algemene account statistieken te bekijken in plaats van zich enkel te richten op likes en comments per video.
 3. Wees actueel
  De For You-feed binnen TikTok wordt samengesteld uit video’s van de afgelopen 90 dagen. Nieuw geplaatste video’s laten een piek zien in betrokkenheid kort nadat ze gepubliceerd zijn. Het regelmatig posten van nieuwe content zal net als op andere sociale media kanalen je potentieel bereik maximaliseren.
 4. Meer is niet beter
  TikTok geeft aan dat de hoeveelheid video’s die je plaatst geen invloed heeft op de manier waarop je inhoud wordt aanbevolen in de For You-feed. Dus, theoretisch gezien, als al jouw video’s hits waren, zou je de For You-feed kunnen domineren door veel van hen te uploaden – terwijl dit omgekeerd ook kan suggereren dat de betrokkenheid bij jouw vorige video’s geen significante factor is in het toekomstige bereik.
 5. Houd je kijkers vast
  TikTok geeft aan dat tijd een belangrijke factor is bij het aanbevelen van een video. De aandacht van de kijker trekken en vasthouden is een belangrijke factor voor het creëren van viral content.

TikTok inzetten voor jouw bedrijf?

Deze tips helpen je op weg bij het creëren van viral content en geven meer inzicht in het algoritme van TikTok. Ben jij benieuwd hoe je TikTok kunt inzetten voor jouw bedrijf? Of kun je hier hulp bij gebruiken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Onze social media marketeers gaan graag voor je aan de slag!

Mandy Groeneveld
Mandy Groeneveld
[email protected]


X