Adverteren in Gmail

Gmail advertenties

Google advertenties, ook wel bekend als Gmail Sponsored Promotions (GSP), zijn advertenties die worden getoond in de mailbox van Gmail. Het is onderdeel van het Google Display netwerk. Selecteer eerst ‘Display Netwerk’ en vervolgens het subtype ‘Gmail-campagne’.

Het is een zeer effectieve manier van persoonlijke marketing. De advertentie lijkt op een e-mail en wordt weergegeven op de tabbladen “sociaal” en “reclame”.

Vertoningen en targeting

De advertentie wordt alleen getoond op basis van de online activiteit van de doelgroep (wanneer ze zijn ingelogd bij Google) en is daarom niet opdringerig maar altijd relevant. Het is om deze reden ook een perfect kanaal voor leadgeneratie, sales en remarketing.

De targeting instellen voor de Gmail advertentie is nagenoeg gelijk aan Google Display campagnes. Zo kan je een affiniteitsdoelgroep instellen, intentiedoelgroepen en in-market-doelgroepen. Ook is het mogelijk om de advertenties weer te geven aan bestaande klanten. Dit doe je door de gegevens van de huidige klanten te koppelen.

Biedingen en de uiting

Gmail advertenties is een originele manier om je doelgroep te bereiken zonder een nieuwsbrief of een e-mail te sturen. De Gmail advertenties werken met een CPA (cost per action) bieding strategie. Dit betekent dat je pas betaald als er wordt geklikt op de advertentie.

Hieronder zie je een voorbeeld van de Gmail advertentie. De advertentie wordt eerst samengevouwen weergegeven en klapt uit wanneer erop wordt geklikt. Er zijn meerdere mogelijkheden om de advertentie op te maken. Op het onderstaande voorbeeld zie je een duidelijke call-to-action maar het is ook mogelijk om onder andere een video af te spelen, een product feed te laten zien of een verwijzing naar een appstore in te stellen.

Desktop weergave

Mobiele weergave

Wil je meer weten over Gmail advertenties of wil je deze soort advertenties inzetten voor je bedrijf? Neem dan nu contact op!

Anna Schrander
[email protected]


X