Effectief inhaken doe je zo!

Inhakers zijn een leuke manier om onder de aandacht te komen. Ze bestaan uit het snel inspelen op actuele gebeurtenissen, nieuwsitems of andere evenementen. Inhakers worden steeds populairder op social media en geven het bereik en imago van jouw merk een positieve boost. Klinkt heel eenvoudig toch? Echter lijkt het toepassen van inhakers vaak makkelijker dan dat het is. Voor een goede inhaker is niet alleen creativiteit nodig, maar ook een bepaald verrassingseffect door middel van de juiste timing.

Humor en actualiteit

De kracht van inhakers zit voornamelijk in de koppeling tussen humor en actualiteit. Als merk wil je uiteraard op een positieve manier opvallen tussen de vele andere content die er te zien is. Met een gevatte inhaker val je op tussen je normale content en bovendien creëer je een mogelijkheid om een groter publiek te bereiken. Meestal wordt een inhaker namelijk niet gezien als een commerciële boodschap, omdat er veel humor in zit verwerkt. Om deze reden zullen je volgers eerder dit soort berichten liken of zelfs delen. Het algoritme geeft vervolgens een boost aan deze berichten, hierdoor zal je zichtbaar aanzienlijk verbeteren! 

Creëren van positiviteit

Het belangrijkste doel van inhakers is dan ook om positiviteit te creëren rondom een merk. Zoals eerder benoemd bevat een goede inhaker altijd een stevige portie humor. Dit verhoogt het gevoel van sympathie voor je merk en zorgt ervoor dat je marketing uitingen minder commercieel overkomen. Een ander doel is het verhogen van de relevantie van je marketing. Doordat je inhaakt op dingen die voor je volgers interessant zijn en door de juiste timing, wordt je marketing relevanter. Door actuele zaken te koppelen aan je berichten zorg je ervoor dat mensen zich betrokken voelen.

Do’s en dont’s

  • Do: een stevige dosis humor toevoegen aan je inhaker.
  • Do: ondersteun je inhaker met beeldmateriaal. Een inhaker heeft dan meer impact.
  • Don’t: te laat inhaken. Timing is alles als het gaat om inhakers.
  • Don’t: onnodig inhaken. Inhaken heeft alleen nut wanneer de actualiteit past bij jouw merk.

MijnMarketing.com Topickalender

Met onze eigen Topickalender helpen we jou het jaar door. We laten je graag enkele voorbeelden zien die we reeds hebben ingezet voor onze opdrachtgevers:

Inhaker: Roze Maandag voor de Jumbo in Westpolder 

Inhaker: Valentijnsdag voor Wok De Lange Muur in Brunssum

Kortom, je ontkomt er tegenwoordig bijna niet meer aan om gebruik te maken van inhakers. Wanneer ze op de juiste manier worden ingezet, kunnen ze waardevol zijn voor je bedrijf. Volgers zijn eerder geneigd om dit soort berichten te liken of te delen, wat de zichtbaarheid van je berichten vergroot. Daarnaast kunnen inhakers bijdragen aan een positief merkimago. Wil je nu wat meer inspiratie omtrent leuke inhakers die relevant kunnen zijn voor jouw bedrijf? Download dan hier onze nieuwe Topickalender 2022.

Femke Jongen
[email protected]


X